Автор
Woman.bg

Димитър Тодоранов: Посетителите на Арт поток ще се запознаят с кампанията #ПромениКартинката благодарение на външна изложба в Хасиенда

От 20-и юни започва излъчването на #ChangeCast - най-новият видео-формат на novini.bg и woman.bg, посветен на кампанията #ПромениКартинката, която алармира за замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и призовава към отговорно потребителско поведение. В първия епизод от поредицата интервюта с партньори и посланици на кампанията гостува Димитър Тодоранов - създателят на един от най-обичаните летни фестивали в Лозенец и Царево –„Арт поток“, както и на най-младия музикален форум край морето – „Джазче“.

За първи път креативните визии на кампанията #ПромениКартинката ще бъдат показани в Лозенец – на входа на бар „Хасиенда“, а посланията на кампанията ще достигнат чрез арт инициативи до гостите на фестивала, привличащ хиляди туристи всяко лято в летния курорт. Посетителите ще имат възможност да видят и най-новата поредица от кратки, но много въздействащи видеа, създадени от студенти - второкурсници в НАТФИЗ, посветени на #ПромениКартинката.

Събеседникът на водещата Ива Екимова ще се върне към спомените от срещите му с незабравимите Стефан Данаилов и Татяна Лололва. „Една от мисиите на „Арт поток“ е хората на изкуството да са сред туристите. Мисля, че успяхме в тази мисия, защото и Стефан Данаилов, и Татяна Лолова бяха сред хората. Таня обичаше да идва в Лозенец, да се спира във всички ресторантчета, да говори с хората. Няма да забравя една вечер, когато тя влезе в един ресторант, а посетителите й ръкопляскаха в продължение на 5 минути. Тези артисти ги обичаха всички хора, от всички възрасти безгранично.“ – споделя Тодоранов.

За партньорството за първа година с информационната кампания #ПромениКартинката той споделя: „От самото начало на партньорството ни с #ПромениКартинката все повече се вглеждам в пясъка на плажа за неправилно изхвърлени фасове.“ Колаборацията между „Арт Поток“ и кампанията на Филип Морис България, призоваваща за опазване на околната среда от замърсяване с неправилно изхвърлени фасове, е пример за неразривната връзка между изкуството и добрите, социални каузи.

Какво провокира Стефан Данаилов да се върне на сцената след среща с Аня Пенчева, Георги Тошев и много други на терасата на „Хасиенда“, която днес носи неговото име? Как Татяна Лолова и Стефан Данаилов се появяват изненадващо заедно в телевизионен ефир в последното интервю на великия български актьор? Как партньорството с общинската администрация може да привлече още повече гости за културен туризъм и какво е е необходимо да направим, за да #ПроменимКартинката ще разберем от първи епизод на ChangeCast на 20-и юни, четвъртък в платформите на Sportal Media Group - novini.bg и woman.bg.

#ПромениКартинката е информационна кампания на Филип Морис България, която от 2021 г. насам споделя факти за мащаба на проблема със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и провокира към отговорно потребителско поведение.

#ChangeCast е естественото продължение на кампанията #ПромениКартинката, която обединява изкуството и културата за устойчива промяна към по-добро бъдеще.

С партньорствата си с редица арт и културни фестивали, информационната кампания #ПромениКартинката поставя акцент върху ролята на изкуството в провокирането на отговорно потребителско поведение с абсолютната увереност, че изкуството е универсален език, способен да преодолява предразсъдъците и да насърчава към стъпки за по-добро утре. В продължение на седем епизода водещата и нейните събеседници ще ни преведат през различни форми на изкуството като инструмент за въздействие и предаване на посланията по социално значимите теми и ще споделят за ролята на арт фестивалите за промяна на средата в България.

Повече за кампанията #ПромениКартинката, предстоящите инициативи и как можете да се включите научете тук: promenikartinkata.bg, както и на ФБ страницата на кампанията тук: Промени Картинката | Facebook

Материалът е част от проект, посветен на информационната кампания #ПромениКартинката, с подкрепата на Филип Морис България.