Автор
Веселина Петрова

Кенсъл: След скандала с българското знаме отказаха участие на Мила Роберт

Отмениха участие на Мила Роберт във Варна след скандала с българското знаме на "София прайд".

Дъщерята на Ваня Щерева трябваше да бъде част от програмата на събора "Аспарухово пее и танцува" в едноименния варненски квартал, но няма да участва, заради скорошната си скандална проява.

"Като разбрах за скандалното ѝ поведение, отказахме нейното участие. В момента сме в процес на търсене на изпълнител на нейното място", коментира кметът на района Ивайло Маринов, пише Блиц.

"Аспарухово" е район, в който живеят хора, които обичат и пазят българските традиции и този ежегоден събор "Аспарухово пее и танцува", който съществува вече 57 г., е доказателство за това, че жителите на района тачат българщината”, казва още кметът пред "Телеграф".

View post on Instagram
 

По време на "София прайд" преди броени дни Мила Роберт съблече рокля с цветовете на българското знаме и демонстративно я захвърли на земята. Това предизвика остри реакции и мнозина укориха дъщерята на Ваня Щерева, че е поругала националното знаме.Беше сезирана и Софийската градска прокуратура за „публично и демонстративно поругаване на българския трикольор по време на „София прайд“. Родственикът на писателя Димитър Талев – Димитър Панчев, също подаде сигнал в прокуратурата.

Малко след края на събитието Мила се извини в социалните мрежи, като написа: "Искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на "София прайд". Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад, бих я сгънала прилежно".

View post on Instagram
 

Ама наистина ли? Е, явно извинението не е било прието сериозно, щом един от предстоящите ѝ ангажиментите вече е в историята...

Реално погледнато изпълнителката е пълнолетна и би трябвало да съзнава какво прави. Т.е. би трябвало да може да преценява адекватно своите действия. Нищо не оправдава поведението ѝ, още повече, че дава лош пример на много непълнолетни, попаднали на въпросното събитие.