Необходими продукти:

200 g протеинов пудинг Arla Protein® Шоколад
200 g брашно
2 средно големи яйца
125 g масло Lurpak на стайна температура
175 g захар
100 g прясно мляко
10 g бакпулвер
1 ванилия

Приготовление:

1. Поставете захарта и маслото в купа и с помощта на миксера ги разбийте с докато стане пухкава смес.
2. Добре е маслото да се извади предварително, за да е на стайна температура.
3. Добавете ванилията заедно с бакпулвера към брашното и разбъркайте добре. Добавете яйцата едно по едно, като продължите да бъркате на по-ниска скорост и след като всички съставки се хомогенизират, добавете млякото.
4. Намалете скоростта на миксера и добавете брашното лъжица по лъжица в купата и бъркайте, докато тестото стане меко.
5. Намажете с масло и поръсете с брашно дълга тясна форма за кекс, сложете половината от сместа за кекса, отгоре добавете 100 g пудинг Arla Protein с вкус на шоколад, след това сложете половината от останалата смес за кекса, останалата част от пудингаи накрая останалата част от сместа за кекс.
6. Печете в предварително загрята фурна на 170°C с вентилатор, за 50-55 минути и проверете с малък нож, като прободете кексът в средата, дали излиза чист. Ако да, кексът е готов.