Автор
Веселина Петрова

Безотговорни деца гледат деца: Младежи с балони в ръце дундуркат бебе на морето

Младата двойка, чиято снимка бе разпространена във фейсбук и която скандализира цяла България, се оказа от Пловдив.

На кадъра, предизвикал стотици коментари, се вижда как младите родители седят на маса край морето с балони с райски газ, а до тях е количката с невръстното ми дете.

Читатели на Plovdiv24 коментират, че семейството е от града на тепетата, родители са от началото на годината.

Кадърът е от заведение в Созопол, което се намира в близост до плаж "Хармани", до така наречената "Весела уличка".

Много от хората в социалните мрежи призовават да се сезират съответните държавни органи. Повече от явно е, че поведението на тези млади родители не е много отговорно.

Още по-безотговорно е поведението на десетки туристи, които влизат във водата на Черно море - отново с балони в ръце. Подобна снимка се появи пак от Созопол, публикувана от Burgas24.bg.

Не ми се иска да вярвам, че това е "новото нормално". Все пак тези хора трябва да са притеснени, ако не за друго, поне за живота си. Аз съм притеснена и за спасителите на плажа, които няма как да следят всички, решили да рискуват.

Специалисти многократно алармират, че райският газ може да причини халюцинации. Може и да предизвика психози. Приемането му на дълбоко в морето, както се вижда от снимките, е изключително опасно.

Може би е време да се вземат по-радикални мерки. Не знам - глоби, арести... Все пак става въпрос за вещество, което е опасно както за забавляващите се с него, така и за околните. А също и за пример - който даваме на децата си, които вече не просто гледат, а растат с тази реалност.