Автор
Ева Григорова

Зловещи смъртни заплахи: Иво Димчев е притеснен за живота си, ето какво направили властите

Зловещи заплахи за убийство получава Иво Димчев, стана ясно от негов пост в социалните мрежи. Той прилага доказателства, като публикува съобщение от мъж, който отправя закани и те звучат меко казано зловещо. Димчев споменава, че не за пръв път е жертва на агресия в социалните мрежи и е смаян от факта, че властите отказват да вземат отношение по въпроса. Защото макар и това да са просто съобщения, вероятността да се превърнат в реални действия не е малка.

Изпълнителят споделя, че много пъти е получавал заплахи от агресивни хора, като всички били българи, хомофоби.

View post on Instagram
 

След зловещото съобщение, още по-стряскащото е, че властите отказват помощ и съдействие на Димчев, защото не можели да открият самоличността на агресора, заплахата не била достатъчно сериозна и основателна. Нямало да има последствия от нея. Отказано е досъдебно производство. Ето и какво гласи съобщението, което накара Иво Димчев да се страхува за живота си:

„От доста време те следя и знам повече за теб отколкото ти за себе си, знам дори къде ти е адресът, къде точно живееш. Имам фетиш към това да те убия и скоро ще го направя! Първо ще ти прережа сънната артерия и когато ти изтече мръсната заразно болна кръв ще залея гадният ти труп с туба сярна киселина за да изтечеш в канала под формата на течност. Още малко ще дишаш въздухът на тази земя!“

View post on Instagram
 

Изпълнителят е приложил и снимка на документа, с който прокурор Гоцков отказва досъдебно производство. А постът на Димчев гласи:

"Последните месеци доста често получавам смъртни заплахи. От българи! Повечето пъти на хомофобска основа. Един ден реших да подам оплакване в прокуратурата за поредната заплаха на лично съобщение. Два месеца по-късно получих известие, че прокуратурата отказва да образува досъдебно производство! Защото не намира заплахата достатъчно сериозна и основателна! Не могат да установят самоличността на човека и смятали, че няма признаци за сериозни последствия над психиката ми. Интересно!Това не е възможно да се случи в нито една нормална държава! Никой от приятелите ми в Европа или Щатите не вярва, че това е възможно! Ами ЕТО възможно е!В поста прилагам заплахата, снимка на човекът от неговия фейсбук профил и снимка на въпросният отказ на прокурор Гоцков! Какво е вашето мнение по въпроса?

Смятам, че хората в България си позволяват твърде много агресия в социалните мрежи. Нещо което в други страни не може да се случи. Смъртната заплаха е словесна агресия, която не бива да бъде допускана от закона. Това може да бъде пагубно за по- млади и чуствителни хора жертви на подобна агресия. Държавата би трябвало да има закони, които предпазват по- слабите от последствията от подобно поведение. Страхувам се разбира се! Вярно е, че от дете съм жертва на хомофобска агресия и съм свикнал. Но законови мерки е време да се предпримат. Този отказ на прокурора е само началото на този разговор. Надявам се медиите и най- малкото моята публика в България да са на моя страна. Мълчанието е най -лошото решение".