Автор
Пепа Попова - Пепита

Смел, секси и харизматичен - Даниел Крейг в кампанията на LOEWE

Известната марка за луксозни облекла LOEWE представи рекламна кампания на мъжката колекция есен-зима 2024/2025. Главната звезда на кампанията е холивудският актьор Даниел Крейг, чието лице отдавна се свързва с образа на агент 007 Джеймс Бонд.

Колекцията LOEWE Menswear есен-зима 2024/2025 черпи вдъхновение от творбите на американския художник Ричард Хокинс. Професор по живопис и рисуване в Калифорнийския университет, Хокинс е известен с уникалния си стил, който съчетава препратки към поп културата със загадъчни алюзии и цитати. Съвременните знаменитости, феноменът на секс туризма, както и древногръцката и римската скулптура често са източник на неговото вдъхновение. През последните три десетилетия работата на Хокинс е посветена на изследването на мъжкото тяло, неговото място в литературната и философската митология. Тази провокативност, съчетана с безупречна естетика, се превърна в основно вдъхновение за новата колекция на LOEWE.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Изборът на Даниел Крейг за лице на кампанията не е случаен. Неговият мъжествен образ идеално се вписва в концепцията, защото самият Хокинс често засяга темата за мъжката красота. В допълнение, творческият директор на LOEWE Джонатан Андерсън е известен със способността си да съчетава умело поп културата с уникалната естетика на марката.

На рекламните снимки Крейг се появява пред камерата в образи от новата колекция. Заслужава да се отбележи, че детайлите на дрехите на снимките са малко замъглени, защото основният акцент е върху звездата и атмосферата, която създава. Този ход позволява на зрителя да се съсредоточи върху цялостното впечатление и да усети настроението на колекцията.

 

View post on Instagram
 
View post on Instagram