Автор
Woman.bg

Гари Стреч се завръща за втори актьорски мастърклас заедно с Деси Тенекеджиева

Специална награда за поне един от актьорите, който ще бъде поканен за участие в международна кинопродукция.

От 26-ти август до 2-ри септември, един от най-луксозните петзвездни балнеохотели в Европа – СПА Хотел Орфей, гр. Девин ще бъде домакин на втория Acting MASTERCLASS на две силни личности и международно утвърдени актьори и продуценти - Гари Стреч и Деси Тенекеджиева.

СПА Хотел Орфей, гр. Девин
СПА Хотел Орфей, гр. Девин

Кандидатстването е отворено до 5-ти август, на уебсайта нa Фондация „Стоян Камбарев” , която е официален партньор на организатора - продуцентската компания NOVA film: https://kambarev.com/bg/masterclass. Пълни подробности може да се намерят в сайта.

Гари и Деси работят в партньорство от няколко години, създавайки цялостен различен и вълнуващ метод и подход към кино, ТВ и театралния материал. Те вярват, че въпреки че има основни закони и различни световно признати методи за работа, всеки артист би трябвало да бъде обучаван индивидуално, за да развие собствен подход и техника за изграждане на образа. Гари Стреч ще предаде своя богат опит, базиран на системата за обучение на Джанет Алханти, която среща като млад актьор в Лос Анджелис. Те стават близки приятели и Гари учи при нея повече от двадесет и пет години. Джанет Алханти е една от най-успешните и уважавани преподаватели по актьорско майсторство в историята на киното. Ученичка на легендарния Санфорд Мaйснер, тя тръгва по свой собствен път и леко изменя метода му, като през годините нейни верни ученици стават някой от най-големите холивудски звезди като Сидни Поатие, Марлон Брандо, Бенисио дел Торо, Джош Бролин, Салма Хайек, Шон Пен, Наташа Хенстридж и много др.

Поради изключително успешния техен първи MASTERCLASS, проведен през миналата година, Гари Стреч и Деси Тенекеджиева решават да продължат да работят дългосрочно, както със студенти от първото издание, така и с нови. Занятията са през цялата година – веднъж седмично на живо или онлайн, в зависимост от това дали менторите са в България или не.

Тази година, Acting MASTERCLASS `24 ще се проведе под нова интензивна форма в една невероятна атмосфера. Мотото на лятното издание е: „Нека се срещнем на живо! Ти си специален! Промени съдбата си! „

Участниците в Acting MASTERCLASS ще са сред първите, които абсолютно безплатно, ще се възползват от иновативния начин за кастинг на актьори и статисти - Cineself.com - уникална платформа, създадена от експерти с на 30 годишен стаж във филмовата индустрия.

Студентите и менторите ще прекарат седем фантастични дни заедно в луксозния пет звезден СПА ХОТЕЛ ОРФЕЙ! . Така интензивният уоркшоп ще бъде съчетан с еко-туризъм, СПА, йога, здраве, красота и удоволствие! За втора година в екипа е и известният оператор и режисьор Георги Марков.

И въпреки, че цената на курса е изключително атрактивна, Фондация “Стоян Камбарев” ще покрие 2 пълни стипендии за избрани от менторите студенти и пет частични стипендии за финансово затруднени млади актьори. Задължително условие е кандидатът да владее английски език, поне говоримо, поради факта, че MASTERCLASS се провежда на английски език. Общият брой на одобрените кандидати е 20 души и ще бъдат селектирани лично от Гари Стреч и Деси Тенекеджиева.

Менторите са предвидили и голяма награда поне за един от актьорите - покана за участие в някоя от бъдещите международни кинопродукции на Black Sea Film или NOVA Film.

Поканени са всички желаещи над 16 години, които се занимават професионално с кино, театър или някое от сценичните изкуства. MASTERCLASS е отворен и за абсолютни дебютанти, защото менторите вярват, че таланта няма възраст и граници, и биха били щастливи да откриват и развиват нови таланти и от други професии.

Acting MASTERCLASS с Гари Стреч и Деси Тенекеджиева се осъществява благодарение на официалната подкрепа на Министерството на Културата на Република България. Официални партньори са Фондация „Стоян Камбарев, СПА Хотел "Орфей" Девин и уникалната нова кино платформа Cineself.

ГАРИ СТРЕЧ

Актьор, Продуцент, Режисьор

Гари придобива световна известност като професионален боксов шампион на Великобритания. За цялата си кариера има 29 победи и една загуба. Още докато се занимава с бокс е забелязан от водещи модни агенции и започва да снима в рекламни кампании на световни брандове като "Келвин Клайн" и "Версаче".

На 28 години се отказва от бокса на върха на кариерата си и започва сериозно да учи актьорско майсторство в Лос Анджелис. Участвал е в повече от 30 филма. През 2004 г. е избран за ролята на гангстера- психар Сони в "Обувките на мъртвеца" на Шейн Медоус, който е високо оценен култов британски трилър. За ролята си, Гари Стреч получава много награди, включително номинация за най-добър актьор от BIFA. Следват поредица от филми на Оливър Стоун , като в "Александър" той играе една от водещите роли и си партнира със сър Антъни Хопкинс, Колин Фарел и Анжелина Джоли. Гари Стреч продуцира и режисира "През очите на баща ми", "Историята на Ронда Роузи" (LionsGate) и спечелва наградата за Най-добър документален филм на филмови фестивал Crystal Palace. Филмът е разпространен е цял свят и закупен от Netflix. Гари Стреч е работил с Никълъс Кейдж, Шон Пен, Бенисио Дел Торо, Салма Хайек, сър Кристофър Лий.

Изпълнителен продуцент е и играе водеща роля в очаквания тази година драма-трилър “The Wheels of Heaven” на режисьора Бен Чарлз Едуардс, продуциран от Деси Тенекеджиева, където двамата си партнират с Мики Рурк, Джеф Бел и прекрасни български актьори от няколко поколения.

ДЕСИ ТЕНЕКЕДЖИЕВА

Актриса, Продуцент, Режисьор

На 14 години дебютира в киното и оттогава участва в над 35 филма, които ѝ носят много номинации и награди. През 2000 г. създава NOVA Film, a по-късно и Black Sea Film и продуцира в областта на киното, телевизията, рекламата, музиката, театъра, като осъществява повече от 200 арт проекта за българския и международния пазар. На част от тях Деси е режисьор и сценарист. Филмите ѝ са селектирани в сериозни кино фестивали по света. Първата родна актриса представлявала България на кино фестивала в Кан, с главна роля във филм (Il Mestiere delle Armi) от официалната селекция, номиниран за Златна Палма. В Saving My Pig, Деси и Жерар Депардьо си партнират в главните роли. Вече е готов най-новият ѝ филм - The Wheels of Heaven с режисьор Ben Charles Edwards, на който тя е продуцент и играе една от водещите роли заедно с Мики Рурк и Гари Стреч. За Деси и Гари, това е много вълнуващ проект, защото те повериха двете главни роли във филма на младите изгряващи звезди Елеонора Иванова и Димитър Николов. От 15 години Деси Тенекеджиева открива и развива таланта на много млади артисти от различни области, не само чрез Фондация "Стоян Камбарев", на която е създател, но и чрез продуцентските си компании. Преди 5 години основава кино конкурса НАГРАДА ЗА КИНО 355, благодарение, на който успява да продуцира множество къси филми на над 20 млади филмейкъри. Деси е била официално рекламно лице на Жан-Пол Готие и Сузуки. От години живее в Лондон и Лос Анжелис.

(платено съобщение)