Автор
Ева Григорова

Жени Калканджиева избухна: Името "Мис България" са го дали на един чужденец

Евгения Калканджиева в продължение на дълги години се занимаваше с организацията на националния ни конкурс за красота. Но напоследък тя избухва възмутено, когато става дума за "Мис България".

"Много ме е яд за "Мис България"! Съсипаха го този конкурс. Името "Мис България" са го дали на един чужденец! Как така чужденец ще дойде да прави в България "Мис България", гневно заяви Жени.

View post on Instagram
 

Жени започва да организира конкурса още през 1998 г. и продължава до 2015-а, когато решава, че вече не иска да се занимава с "Мис България", тъй като се чувства изморена от тежестта на конкурса. С него се заема Ирина Папазова, която си е партнирала с Калканджиева. През 2023 г. в "Мис България" се намесва чуждестранно влияние - френският продуцент Гаел Бонел Санчез.

View post on Instagram
 

"Аз когато правих „Мис България“ беше много трудно, но съумях да обединя конкурсите, вземайки лиценз за "Мис България", "Мис Европа", "Мис Свят" и „Мис Вселена“, и в тези години имаше една „Мис България“, а сега много хора дори не знаят имената на новите миски. В момента един държи лиценза за "Мис Свят", друг държи името "Мис България", трети държи лиценза за "Мис Вселена". Не могат да се разберат помежду си и да направят един истински, хубав, национален конкурс", разкри Жени Калканджиева.

"Всички правят едни халтури, едни глупости и както видяхме сега, на едната ѝ взеха короната и я сложиха на другата. Не знам какво не се разбраха, но много момичета си мислят, че слагат короната и дотам. „Мис България“ трябва да бъде посланик на кауза. Освен снимките, рекламите и т.н. тя трябва да има и социална дейност и да присъства в медийното пространство с позитивни призиви".