Автор
Антония Михайлова

Кръвта вода не става: Как изглеждат потомците на неотразимата Грейс Кели днес (Снимки)

От филмова звезда до принцеса на Монако: Грейс Кели (1929–1982 г.)

Филмовата звезда има само 11 филма, но в същото време Грейс Кели успя да спечели "Оскар", славата на най-търсената актриса на своето време и титлата секс икона на 50-те години.

Петте ѝ години актьорска кариера завършват с брака ѝ с принца на Монако - Рение III. След сватбата си през 1956 г. принцесата на Монако е длъжна да смени любимата си професия със задълженията на титулувана принцеса.

View post on Instagram
 

Приказката им продължава 26 години с всички възходи и падения, които могат да се случат между две обичащи се души. Любовта им преминава през всички фази – от красива история до скандали и отдалечаване, докато на 13 септември 1982 г. Грейс Кели не катастрофира фатално. Музата на Алфред Хичкок си отива едва на 52 години.

В болницата лекарите заключават, че състоянието ѝ е несъвместимо с живота и... изключват животоподдържащата система.

View post on Instagram
 

Смъртта ѝ разтърсва Монако и цяла Европа, а мнозина още тъгуват по нея. Обстоятелствата около катастрофата край Монте Карло продължава да е пълна мистерия. Според спекулациите зад волана е била 17-годишната принцеса Стефани, но подробности не са известни.

Многобройните потомци на тази знаменита красавица обаче трябва да благодарят на легендарната си баба за гените, които са наследили от нея. Роднинската им връзка с великолепната Грейс Кели им осигурява най-малкото уникална красота и, не на последно място, впечатляващо богатство.

View post on Instagram
 

Деца, внуци, правнуци

Княжеската двойка има три деца, които им създават много проблеми, но, трябва да признаем, че всички потомци са колкото богати,толкова и красиви, умни и известни.

Принцеса Каролина - най-голямата дъщеря на Грейс Кели (р. 1957 г.), и нейните деца

Каролина се жени три пъти. Първият ѝ брак продължава само една година и, освен разочарование, не ѝ донася нищо. Втория път има късмет - в живота ѝ се появява очарователният състезател, спортист и наследник на прилично състояние - Стефано Казираги.

View post on Instagram
 

Щастливата аристократка ражда от Казириги три деца - през 1984 г. - син Андреа, през 1986 г. - дъщеря Шарлот, и през 1987 г. - син Пиер.

Животът им е щастлив и безоблачен, докато един ден не пристига трагична новина. Бащата на семейството - Стефано Казираги, катастрофира с лодка по време на състезание. Това се случва през октомври 1990 г.

View post on Instagram
 

Всичко изглеждало така сякаш Каролина никога няма да се възстанови от скръбта. Скръбта ѝ отнема осем дълги години. Третият и настоящ съпруг на принцесата е принц Ернст Август V от Хановер, династичен глава на Хановерската къща, правнук на крал Джордж III от Великобритания. През 1999 г. на знатната двойка се ражда дъщеря Александра, която изумително прилича на известната си баба.

View post on Instagram
 

От по-големите си деца принцеса Каролина от Хановер има шест внука и една внучка, което означава, че по линията си е дарила на майка си Грейс Кели седем правнука. Най-големият тази година ще навърши осем години, а най-малкият – три години. Всички те имат княжески привилегии от ранна възраст и, с изключение на най-големия, са наследници на трона. Любопитен факт е, че осемгодишният Рафаел е извънбрачно роден от Шарлот.

Бал на розите, 2017; (отляво) Беатрис Боромео, Пиер Казираги, принцеса Каролина, Карл Лагерфелд и Шарлот Казираги присъстват на Бала на розите 2017 в полза на фондацията на принцеса Грейс в Спортинг Монте-Карло на 18 март 2017 г. Монте Карло, Монако.
Бал на розите, 2017; (отляво) Беатрис Боромео, Пиер Казираги, принцеса Каролина, Карл Лагерфелд и Шарлот Казираги присъстват на Бала на розите 2017 в полза на фондацията на принцеса Грейс в Спортинг Монте-Карло на 18 март 2017 г. Монте Карло, Монако.

Принц Алберт II (р. 1958) и неговите деца

Алберт е управляващият принц на Монако и херцог на Валентиноа и носи титлата Негово светло височество. Той се възкачва на трона през 2005 г. след смъртта на баща си Рение III. Настоящият монарх е два пъти по-богат от кралица Елизабет II и притежава 1 млрд. долара. Това включва земи, недвижими имоти, колекции от картини и ретро автомобили, както и курортен бизнес в Монако. Всичко това ще бъде наследено от законните му деца – близнаците Жак и Габриела.

Но двете му извънбрачни деца няма да могат да се доближат до трона и богатството. Първоначално Алберт няма късмет в любовта, дълго време живееше като ерген. Преди брака си той има две деца от неофициални любовни връзки. Принцът се жени едва на 53 години за спортистка, която е с 20 години по-млада от него.

Между другото, пресата често обсъжда, че съпругата на Алберт - Шарлийн Уитсток, много прилича на майка му. Може би затова монархът е бил в търсене на подходящата за него жена толкова дълго?

Грейс Кели: Животът диктува гардероба ни
ПО ЖЕНСКИ
Автор Кристина Кирова

Грейс Кели: Животът диктува гардероба ни

Автор Кристина Кирова

Принцеса Стефани (р. 1965) - най-малкото дете на Грейс Кели, и нейните деца

Най-малката дъщеря на филмовата легенда става свидетел на смъртта на майка си. В онзи фатален ден, когато Грейс Кели загива, Стефани е седяла до нея. Колата е излязла от серпентината на пътя и е паднала в скала на 45 метра надолу. Стефани оцелява, но неоправдано чувство за вина я съпътства през целия ѝ живот.
След смъртта на майка си Стефани се превръща в истински бунтар - тя се снима в еротични списания, върви по модния подиум и е певица. Омъжва се за личния си бодигард и с този си избор възмущава семейството и обществеността.

Принцеса Стефани през 2003 г. и днес, Колаж: Woman.bg
Принцеса Стефани през 2003 г. и днес, Колаж: Woman.bg

Двамата се разделят, след като Стефани вижда публикации за изневярата на съпруга си. След това принцесата отделя точно една година за втория си брак с цирков акробат. От връзката си с него принцесата на Монако има три деца - син Луис (роден през 1992 г.) дъщеря Полин (родена през 1994 г.) и Камила (родена през 1998 г.).

Някои внуци на легендарната звезда все още са твърде малки, но със сигурност всеки член на кралското семейство, благодарение на неотразимата Грейс Кели, може да се похвали с отличен генофонд.

View post on Instagram