Автор
Woman.bg

Да отгледаш шампион: поуките, които създават победители

Как да възпитаме децата си така, че да се превърнат в добри и щастливи хора - хора, които успяват в живота и постигат мечтите си? Всеки родител си е задавал този въпрос поне няколко пъти. Как да ги “бутнем” в правилната посока и да ги подкрепяме, без да взимаме решения вместо тях? Да сме до тях в трудните моменти, да ги окуражаваме в изборите им и да не ги отказваме от невъзможно изглеждащите им цели?

Въпросите са много, но може би най-сложният е този - успехите им тяхна мечта ли са наистина, или наша неосъществена амбиция? Да си родител на спортист е трудно. Трябва да можеш да търпиш да гледаш как детето ти се мъчи, да го окуражаваш, дори когато ти самият не вярваш и да си готов да се откажеш от себе си в името на неговия успех.

В проекта на Sportal.bg “Да отгледаш шампион” ви разказваме семейните истории на големи български имена в спорта, които са постигнали много. Истории, разказани не само от тях, но и от хората, които са ги подкрепяли и са им помогнали да се превърнат в това, което са днес.

Запознайте се с Весела Лечева, семейството на Владо Николов и на Тервел Пулев, майките на Мирела Демирева и Мадлен Радуканова, които разказват за извървения път към успеха.