Автор
Woman.bg

Нова климатична атака: Синоптици предвиждат до 41 градуса през август

"Август ще бъде сух и с високи температури. В началото на месеца ще има разхлаждане. В събота (3 август) сутринта ще започне увеличение на облачността в западните части, което ще обхване и Източна България. По-съществени превалявания ще има в Западна България, ще има условия за гръмотевици и градушки в Дунавската равнина. В неделя ще превалява в южните райони. Температурите също ще се понижат", съобщи синоптикът Петър Янков в "България сутрин".

Той добави, че в понеделник също ще има разхладителни валежи, след което от вторник започва продължителен период с повишени температури.

Какво ще бъде времето по морето и в планините

"Температурата на морската вода ще бъде 28-29 градуса. Температурите в планините ще се движат около 20-23 градуса на над 2000 метра, както и до 26 градуса в по-ниските части. В планините температурите ще бъдат майски, времето ще бъде по-прохладно", обясни синоптикът.

През следващата седмица и в Гърция температурите ще бъдат високи. В Испания се очакват много високи температури, отбеляза Янков.

От 11 до 13 август ще наблюдаваме красив звездопад
НОВИНИ
Автор Woman.bg

От 11 до 13 август ще наблюдаваме красив звездопад

Автор Woman.bg

Времето през август и началото на септември

През следващия уикенд се очакват температури от 40-41 градуса. Горещият период ще продължи в средата на месеца - най-топло ще бъде в периода 11-13 август и между 16 и 18 август, посочи Янков за зрителите на Bulgaria ON AIR и допълни, че условия за повече валежи и бури има след 25 август.

Септември ще започне с по-динамично време и захлаждане. Любителите на пустите плажове ще усетят това захлаждане в началото на месеца, посочи синоптикът.