Автор
Пепа Попова - Пепита

5-те основни цвята на есен-зима 2024/2025 - имате ли ги?

Цветовата палитра може да каже много за цялостното настроение на сезона и докато кафявото, тъмносиното и черното винаги ще останат основните неутрални цветове на есента, есен/зима 2024/25 добавя няколко неочаквани нюанса. От слънчево жълто до светло синьо: Ето кои са 5-те ключови цветови тенденции за сезон есен-зима 2024/2025.

Каки

Burberry, Ferragamo, Gucci и Bottega Veneta превърнаха наситения, землист нюанс на каки зеленото в звездата на своите колекции. Каки може да се асоциира с разнообразни якета и карго панталони, но тази есен е по-изтънчено – и топове, и копринени рокли са в нюанси на маслина и мъх.

 

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Розово

Розовото не е цвят, който обикновено се свързва с по-студените месеци, но това е нюанс, който очевидно се хареса на дизайнерите през предстоящия сезон. Вместо цветовете на Barbiecore, видяхме по-меки, приглушени розови тонове при Chloé, Prada и Chanel. Марките стилизираха розовото в изискан total look с рокля или костюм или го направиха ярък акцент сред нещата в неутрални цветове - с панталони, риза или палто.

 

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Сиво

Що се отнася до неутралните цветове, сивото доминираше във всички колекции, от светли до тъмни нюанси. Carven, Del Core и Bevza са само част от марките, които подкрепят сивата тотална визия. Сивият трикотаж и обемните силуети в този цвят станаха ключови елементи на тази естетика.

 

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Жълто

Жълтото беше ключова тенденция за сезон есен/зима 2023/2024 и въпреки че традиционно се смята за летен нюанс, то ще продължи да бъде популярно и през есента и зимата. В Prada плетиво с къс ръкав в цвят невен беше съчетано със сива пола, докато Victoria Beckham, Jacquemus и Bottega Veneta показаха по-меки, маслени нюанси. Сред ключовите елементи на колекцията са горчично жълто квадратно сако от Bottega Veneta, удължено палто от Gucci и мини рокля от шифон от Victoria Beckham.

 

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Синьо

Синьото винаги доминира в есенно-зимните колекции, но вместо тъмносиньо или кралско синьо, този сезон към сместа са добавени някои по-светли нюанси като небесно синьо и кобалт. В своя доклад за тенденциите Pantone открои два специфични нюанса на синьото - "звездно синьо" и Wave Ride, "тропически син океан, който вдъхновява желанието ни да избягаме". Bottega Veneta представи ефектно палто-пашкул в ярък небесносин нюанс, а Miu Miu - поли и ризи в цвят кобалт.

View post on Instagram
 
View post on Instagram