Автор
Пепа Попова - Пепита

Джоли зашеметяваща на премиерата на филма за Мария Калас във Венеция (снимки)

Анджелина Джоли мина по червения килим на филмовия фестивал във Венеция на на премиерата на филма "Мария", разказващ историята на оперната дива Мария Калас. Джоли играе главната роля във филма.

Поемам много сериозно отговорността да отразя тази сложна роля, която ми е поверена и ще положа всичките си усилия, за да представя достоверно интензивната история на Мария Калас и да покажа наследството, което тя ни е оставила. Ще дам всичко от себе си, за да се справя с предизвикателството.", казва Джоли при стартана снимките.
Обещанието е абсолютно спазено от Анджелина Джоли. В един безкраен момент тя е тази, която изчезва в Калас, белязана в тялото ѝ, в лицето ѝ, набраздена, развълнувана, интензивна, тъжна, която нея самата. Роля, която вероятно я консолидира и издига до Олимпа на големите интерпретации. Някои критици вече говорят за номинации за Оскар. Тепърва предстои да видим. А сега е време да се насладим на приказната ѝ визия.

49-годишната актриса се появи на червения килим във великолепна драпирана бежова рокля, ушита по поръчка на Tamara Ralph, която обгръщаше тялото ѝ и завършваше в красив шифонен шлейф отзад. Джоли допълни монохромния образ с наметка от изкуствена кожа в подобен нюанс. Златна розова брошка и смели червени устни допълваха визията й.

Преди премиерата актрисата говори за „болка и отчаяние“, което беше възприето като намек за трудните ѝ отношения с бившия ѝ съпруг Брад Пит. „Мисля, че когато изпиташ някаква степен на отчаяние, болка, любов в определен момент, тогава само определени звуци могат да се сравнят с това чувство и за мен необятността на чувството е въплътена в звуците на операта.“

Припомняме, че Джоли продължава да се кара с бившия си съпруг. Организаторите на филмовия фестивал във Венеция обаче са подредили графика така, че те не се засекат.
Артистичният директор на филмовия фестивал във Венеция Алберто Барбера призна в интервю за Vanity Fair, че са взели предвид напрегнатите отношения между бившите съпрузи и са направили всичко възможно, за да им попречат да се срещнат.

„Анджелина ще пристигне на първия ден, четвъртък (29 август), и веднага след това ще замине с режисьора на „Мария“ Пабло Лараин за филмовия фестивал Telluride в Колорадо. А Брад няма да пристигне във Венеция до събота. Няма начин да ще се срещнат на Лидо (остров, на който се провежда фестивалът)“.

Барбера отбелязва, че звездите от лентата "Мистър и мисис Смит", на снимачната площадка на която започна романът им, не са поискали промени в прожекциите и графиците, но организаторите "са били достатъчно мъдри, за да разберат всичко сами".