Автор
Ева Григорова

Андреа Бочели губи зрението си след нелеп инцидент

Тенорът Андреа Бочели, който ще изнесе концерт и у нас, крие лична история, която малко хора знаят. След нелепа случка той губи зрението си, когато е едва на 12 години. Бочели е роден с глаукома, но след инцидент той губи завинаги своето зрение.

В документалния филм Andrea Bocelli: Because I Believe, който направи премиерата си на филмовия фестивал в Торонто, Бочели разкрива подробности за този неприятен момент. Докато играе футбол с приятели, топката го удря директно в лицето, което предизвиква кръвоизлив. Този удар го ослепява и преобръща живота му завинаги. Бочели си спомня този момент с ясните думи: „Не знам защо бях вратар – никога не бях играл на тази позиция и никога нямаше да го направя отново“.

View post on Instagram
 

Въпреки че инцидентът слага край на зрението му, той не слага край на неговите мечти. В семейството му винаги е царял дух на борбеност и решителност, като майка му го възпитала да не приема съжалението на другите. Тя вярвала, че той ще намери пътя си дори в света на тъмнината, предава Една.бг.

След загубата на зрението, музиката се превръща в убежище за младия Бочели. Той развива своите вокални умения, докато пее в пианобарове и скоро талантът му привлича вниманието на големи имена в индустрията. Днес 65-годишният Бочели продължава да изнася концерти по целия свят, а музиката му радва милиони негови почитатели.

View post on Instagram
 

През годините той никога не позволява на своята слепота по никакъв начин да го ограничи, като се стреми да вдъхновява хората с послания за надежда и вяра.

„Слепотата вижда чрез музиката“, споделя той в едно интервю, подчертавайки, че неговият начин да гледа на света винаги е бил през призмата на красотата и позитивизма. Можем да се насладим на големия тенор, който пристига в София на 14 септември на националния стадион „Васил Левски“.

Заключили Орлин Павлов преди концерт, той разбил вратата
ЗВЕЗДИ
Автор Ива Петрова

Заключили Орлин Павлов преди концерт, той разбил вратата

Автор Ива Петрова