През октомври няма да бъдете на себе си. Ще сте мудни, разсеяни и унесени. Ще се опитвате да бягате от проблемите, но те ще ви настигат. Месецът ви носи емоционална нестабилност, незрялост и липса на желание за каквото и да е било. Трудно ще изразявате и контролирате чувствата си, ще си поставяте нереалистични цели и ще имате романтични представи за хора и ситуации. Ще се опитвате всячески да избягате от реалността, защото положението, в което се намирате не ви харесва. Внимавайте, защото тези илюзии лесно могат да доведат до проблеми и болезнено приземяване. Непродуктивни навици като мързел, безотговорност, несериозно отношение към хора и ангажименти, потъване във фантазии и измислени сценарии, само могат да ви навредят. Търсене на валидация, внимание и емоционално утвърждаване на грешни места може да ви изиграе лоша шега. Спрете да замъглявате съзнанието си! Ако се чувствате неудовлетворени във връзката си, в творческите занимания, на работното място или в приятелския си кръг, не унивайте, но приемете ситуацията, в която се намирате. Мимолетните удоволствия и заблуди няма да променят нещата. Ще трябва да свалите розовите очила, да елиминирате нереалистичните очаквания и романтични представи. Понякога истината и реалността се неприятни или дискомфортни, но запомнете, че всичко е преходно и е въпрос на време да преминете към по-добър етап от живота си.

Романтичната ви нагласа произлиза от подновена емоционална ангажираност през този месец. Досега сте били апатични и безразлични към партньора си, работата или близките до вас хора. Възвърнали сте своя огън и сте намерили вдъхновение отново да се радвате на живота и да комуникирате на по-дълбоко емоционално ниво. Вие сте много амбицирани и в пълна готовност за търсене на нови запознанства, възможности и начини да изразите и покажете себе си в цялата си прелест. Вашите очаквания са, че ще срещнете овации навсякъде и ще ви приемат с широко отворени обятия. Това е чудесно, но всяка крайност е опасна. В случая рискувате да бъдете наивни и неподготвени за предизвикателствата по пътя ви. Имате нужда да синхронизирате емоциите си с реалността и да търсите автентично щастие, вместо да се губите в идеализъм и фантазии. Ако балансирате страстите си, октомври ще ви донесе обновление и полезен опит.

През този месец просто не искате да оставате сами. Постоянно търсите компания, гледате винаги да заемате времето си със задачи и да пълните графика си до безкрай. Вие тялом сте там, но духом не присъствате, защото не осъзнавате, че сте преуморени от работа и социализиране. Хем сте част от света, хем бягате от него поради грешни причини – страх, несигурност, обърканост. Усещате чувство на безцелност, сякаш не сте наясно какво търсите, но знаете че го искате скоро и това ви кара да не спирате дори за глътка въздух. Колкото и да не искате, имате силна нужда да прекарате време в усамотение. Само така отново ще се докоснете до вътрешната си мъдрост и ще се изясните със себе си. Използвайте времето си за размисъл, грижа за тялото и духа си, личностно развитие и психическа отмора. Погледнете навътре, за да намерите посоката и яснотата, които ви липсват.

През октомври давате превес на илюзии и самозаблуди, но за сметка на това потискате истинските си желания. Страх ви е да преследвате това, което наистина ви вълнува и това изцежда страстта ви за живот. Може да сте попаднали в серия от провали, или близки хора да са ви наранили и това да ви е разколебало. Компенсирате липсата си на увереност с изкуствено вдигната глава и заглушавате сърцето си с шума на външния свят. Откъснали сте се от вашите страсти, дори в личен и сексуален план. Може да почувствате, че вашата емоционална или творческа искра е изчезнала, но това не е така. Вие много добре знаете как отново да разпалите този вътрешен пламък. Не позволявайте на съмненията и страха от провал да ви пречат да преследвате това, което наистина желаете. Точно сега е времето да проумеете какво ще ви накара да сияете от радост и да намерите смелостта и куража да го преследвате. Съдбата помага на тези, които сами полагат основите по пътя нагоре.