Автор
Ива Петрова

Няма да повярвате какво работи Караолис от "Игри на волята" сега

Никола Караолис - един от най-силните майстори на пъзели този сезон от „Игри на волята“, стана учител по математика. Той е основал собствена школа за деца и юноши от 1-ви до 12-ти клас, пише "Телеграф".

Караолис е в племето на "Силни"- те, което заковава зрителските погледи и определено е един от най-подготвените участници. Освен че се справя добре на арената, той изпъква и с остър математически ум.

„Средното си образование получих в Софийската математическа гимназия с успех 5,94, а със състезателна математика се занимавам още от първи клас. По време на обучението си в Единбург бях асистент по курсовете по вероятности и статистика, където работех активно с ученици в упражненията към лекциите и им помагах да усвояват по-добре материала“, споделя риалити звездата.

View post on Instagram
 

Караолис обяснява за школата, която води със свои колеги, че като млад специалист лесно се свързва с учениците и разбира техните нужди и предизвикателства.

"Вярвам, че математиката може да бъде разбираема и интересна за всеки, и с удоволствие помагам на децата да развиват своите умения и увереност в тази област“, казва Никола.