През октомври ще се откъснете от статуквото и комфортната зона и ще поемете по различен път, в търсене на вашата лична истина. Може да настъпи промяна във вашите духовни или морални вярвания. Ще се отклоните от конвенционалните ценности, разбирания и традиции, за да намерите своята истинска същност. Време е да се освободите от тежестта на обществените очаквания и да спрете да приемате съвети и акъли от приятели и роднини. Поставяйте под съмнение всичко и всички, избягайте от рутината, открийте своите пътища и най-накрая ще бъдете свободни и независими. Дайте си време и пространство да помислите кое е това, което наистина резонира с вас.

Този месец ви носи подхранваща и прагматична енергия. Ще се грижите както вие, така и всички наоколо да са добре. Ще бъдете практични и пресметливи и ще подпомагате сигурността и материалната стабилност навсякъде. На фона на бунта срещу статуквото, вие цените и приоритизирате здравия разум, грижата за близките и дома. Вашата зодия е вкоренила в себе си мощна земна енергия, която ще достигне пика си точно сега и ще допринесе за изграждането на здрава основа на сигурност и комфорт както в домашната, така и в работната среда. Този баланс между грижовност и практичност ще ви помогне да преминете през всяко предизвикателство, което се изправи пред вас.

Съхранявайте земната си енергия през този месец. Не я разпилявайте в безсмислени занимания и контакти, прекарвайте повече сред природата – близо до дърветата и пръстта. Ако не го направите, може вашата практичност и заземеност да се превърне в безразсъдство и импулсивност, което неминуемо ще доведе до разочарования. Чувствате се неспокойни и нетърпеливи да се освободите от ограниченията и да промените съществени неща от живота си. Искате всичко да стане моментално, но важните неща стават бавно и се нуждаят от време, размисъл и концентрация. Не прибързвайте и не оставяйте негативни емоции и страхове да контролират вас и решенията ви. Така само ще създадете хаос и паника, а проблемите ще се множат, вместо да се решат.

Влизате в октомври с много натрупана умора, усещане за обърканост и психическо претоварване.

Голяма част от вашата прибързаност, дезориентация и хаотичност се дължат именно на това. Липсата на качествен сън, упоритата работа и стресът са ви изтощили до точка на пречупване. Станали сте по-раздразнителни и напрегнати, което може да доведе до конфликти, недоразумения и проблеми. Ще прибързвате с решенията си, няма да ги обмисляте добре и да вземате предвид всички факти, само и само да се махнат по-бързо от главата ви. Ще ви е изключително трудно да успокоите ума си, да почивате пълноценно и да туширате емоциите си. Това ще ви попречи да артикулирате ясно мислите си и няма да можете да се изразявате по най-добрия начин. Лошото общуване с другите може да предизвика кавги и размяна на остри думи. Всичко това може да доведе до ненужен стрес. Опитайте се да не стоите прекалено много пред екрани, защото това допълнително натоварва съзнанието ви. По-добре четете книги или слушайте музика със затворени очи.