Автор
Пепа Попова - Пепита

Модерни начини да носим жилетка през този сезон

Есента е в разгара си: листата променят цвета си, а магазините са наводнени с продукти от тиква. Това означава, че е сезонът на пуловерите. Тази есен сред многото стилни предложения нашият фаворит е жилетката.
 Жилетките тази есен не са просто комфорт и топлина, те са възможност за себеизразяване, експерименти и създаване на уникални визии, които ще бъдат актуални не само през есента, но и през целия студен сезон.
За сезон есен-зима 2024/2025 този универсален елемент от облеклото се появи на подиумите на най-известните модни къщи. При Prada жилетките в ярки цветове бяха съчетани със строги поли тип молив в черни и сиви цветове, при Miu Miu жилетките бяха успешно съчетани с многослойни визии в класически стил, а на шоуто на Paco Rabanne видяхме обемни жилетки сякаш излезли от гардероба на дядо ни, които умело бяха комбинирани с карирани костюми. Те завладяха въображението на модерните момичета: жилетките лесно се комбинират с различни неща, което ви позволява да създавате многопластови образи.
Жилетката не е просто нещо модерно този сезон, тя е в състояние да се превърне в основа за различни тоалети, подходящи както за вашата офис визия, така и за ежедневни разходки. Може лесно да се носи до пролетта и ще изглежда подходящо във всяка ситуация. Ето няколко идеи как да носите жилетка тази есен.

Училищен шик
Този външен вид от Miu Miu е истинска игра на наслояване. Носете жилетка върху друго плетиво или върху риза с копчета за по-класически и сдържан външен вид. Широката пола добавя нотка лекота, докато мотоциклетистките ботуши добавят малко дързост и завършват външния вид.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Игра с щампи
Смятате ли, че "повече" е твърде много? Не, понякога повече наистина е по-добре. Paco Rabanne комбинира жилетка в стил "дядо" с различни щампи и текстури - от каре до райе. За да балансирате тази визия, добавете класическо черно сако и елегантни обувки.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Червено и лилаво
Ярко червени и лилави жилетки в комбинация с елегантна сива пола тип молив създават стилен контраст. Завършете визията с ярки обувки и шапка – на пръв поглед неочаквана комбинация, но изглежда невероятно стилна.

View post on Instagram
 

Сивото е новото черно
Кашмирът винаги е бил синоним на комфорт, но тази есен можете да го пренесете извън границите на дома. Съчетайте любимите си сиви кашмирени панталони с изящни аксесоари като меки кожени балетки и чанта тип клъч. Такава визия ще изглежда стилно и елегантно дори на официални събития.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Жилетка-рокля
Роклята-жилетка като в есенната колекция на Bally напомня на емблематичните образи от филма "Париж, Тексас". За по-небрежна визия добавете черна мини пола. Аксесоарите също трябва да са леки и закачливи, за да подчертаят игривостта на тази визия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram