Автор
Ива Петрова

Изненадваща колаборация: Джо Лин Търнър и Мария Илиева с общ проект

Рок легендата Джо Лин Търнър, познат като вокалист на емблематичните групи Rainbow и Deep Purple, е записал дует с българската поп звезда Мария Илиева. Това съобщи самият той от продуцентската компания на певицата.

Певецът, който е създал някои от най-емблематичните рок химни, като "Can't Let You Go" и "Street of Dreams", е избрал Мария за свой партньор в предстоящия си сингл "Forever", който обещава да предизвика истински фурор.

View post on Instagram
 

Началото на едно музикално приятелство

Историята на това сътрудничество започва още през 2015 г., когато Джо Лин Търнър участва в музикално риалити шоу, където Мария Илиева е ментор на бъдещия победител Славин Славчев. Близо десетилетие по-късно Джо пише песен и решава, че иска да я изпълни в дует с женски вокал.

След препоръката на своя мениджър за Източна Европа рок легендата насочва вниманието си към Мария, която вече познава и оценява като артист. Особено вдъхновяваща за него и съпругата му - Мая Търнър, е песента "Любов", която го впечатлява с емоционалната си сила, макар и без да разбира текста. Двамата се свързват с Мария с думите "Ти си артист от световна класа!"

Мечтата става реалност

"Малко е да се каже, че се вълнувам. От няколко месеца насам не мога да си намеря място... Аз имам дует с Joe Lynn Turner!!! Рок легенда, световна звезда, емблематичен вокалист на Rainbow и Deep Purple, човекът, изпял класики като Can't Let You Go и Street of Dreams... Предстоящият му сингъл се казва Forever и е... с мен", пише с възторг Илиева на профила си в социалната мрежа.

View post on Instagram
 

Обединяващата сила на музиката

От своята страна, Джо Лин Търнър също не крие възхищението си към българската изпълнителка: "Гордея се да обявя колаборацията ми с невероятната българска изпълнителка и истинска суперзвезда Мария Илиева! От много време се възхищавам на таланта ѝ и се надявах, че един ден ще можем да работим заедно – ето, че този ден дойде! Не можех да избера по-добър партньор, с който да разпространим любов и обединение в свят, който има нужда от това сега, повече от всякога!"

Премиерата на "Forever" се очаква съвсем скоро, а феновете с нетърпение очакват да чуят този впечатляващ музикален тандем.

View post on Instagram