Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Пълнолуние в Овен днес: Отношенията и ценностите ни ще претърпят революция

Пълнолунието е лунната фаза, в която повърхността на Луната изглежда напълно осветена. Когато Луната и Слънцето са на противоположните страни на Земята, ние гледаме на Луната като на пълна. Страната, обърната към Земята, е напълно осветена от Слънцето и изглежда като кръгъл диск. Това удивително събитие се случва веднъж, понякога два пъти всеки месец.

Какво означава от астрологична гледна точка Пълнолунието – време, когато жънем това, което сме посели по време на Новолунието. Ако някой е действал положително и е работил усилено по време на Новолуние, той бере първите плодове от труда си по време на Пълнолунието. Следователно този цикъл представлява награда или началото на награда, освен това действа като индикатор, че сме на правилния път към успеха. От друга страна, ако сте били пасивни или мързеливи в инициативите си по време на Новолуние, Пълнолунието действа като светлина, откровение, разяснение и дори малка криза. Следователно ви позволява да се преориентирате и да действате по различен начин след това. Наистина, това е моментът да пренастроите тактиката си.

Емоциите се засилват, когато Луната е пълна и още повече, когато преминава през инстинктивен, импулсивен огнен знак като Овен, първият знак на зодиака. Когато Луната е в Овен, ние сме склонни да изпитваме осезаемо чувство за неотложност, заедно със силна нужда от стимулация, новост и незабавни действия. Пълнолунието може да предизвика вълни от дълбоко вкоренен гняв и разочарование. Тъй като управителят на Овена Марс в момента пътува през емоционалния знак на Рак, дългогодишното негодувание може внезапно да изплува на повърхността и да излезе наяве.

Докато пълнолунието е в своя пик, Венера в Скорпион и Уран в Телец се противопоставят една на друга: този аспект показва, че нашите взаимоотношения и ценности претърпяват революция, променяйки се по неочаквани и непредсказуеми начини.

Това пълнолуние е в съвпад с Хирон и Ерида. Хирон е небесно тяло, свързано с архетипа на ранения лечител и учител. В астрологията Хирон представлява много чувствителна точка в картата: тя е свързана с дълбоки уязвимости, рани и болезнени преживявания, които разкриват присъщата несправедливост на живота. Можем да очакваме интензивни, катарзисни емоционални освобождавания. Въпреки че отдавна заровените рани могат да изплуват отново или да се отворят отново, ще има и опции за дълбоко заздравяване и разрешаването им.

Енергията от съвпада на Пълнолунието с планетата джудже Ерида може да бъде изразена по много разрушителни начини, Ерида ни дава силата да продължим напред по пътя си на овластяване, да се разбунтуваме срещу потисничеството, да си възвърнем свободата, да разкрием истината и да разобличим дисфункциите.

Новолунието е събитие особено важно за хората, родени с натални планети или ъгли около 24-я градус на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог). Те ще почувстват това пълнолуние по-силно и е по-вероятно да изпитат значителни промени в живота си.