Сезонът на тиквата е тук и е време да се развихрим в кухнята. Тиквените мъфини се вписват идеално в духа на Хелоуин и затова днес ви представяме рецепта, с която да зарадвате всички вкъщи.

Необходими продукти:

За мъфините
100 г меко масло
150 г кафява захар
2 яйца
150 г пшенично брашно
2 ч.л. смляна канела
2 ч.л. бакпулвер
50 г настъргана ябълка
150 г едро настъргана тиква

За глазурата
100 г масло на стайна температура
150 г пудра захар
2 с.л. настъргана лимонова кора
200 г крем сирене Arla натурално
Ситно нарязан шамфъстък за декорация
Настъргана лимонова кора за декорация

Приготовление:
1. Разбийте добре маслото, кафявата захар и яйцата за мъфините.
2. Добавете пшеничното брашно, канелата и бакпулвера и разбъркайте добре.
3. Добавете настърганите ябълка и тиква към сместа и я разпределете в 9 средно големи форми за мъфини.
4. Изпечете мъфините в средата на фурната за около 20 минути на 200 °C. Охладете ги върху решетка за печене.
5. За глазурата разбийте маслото, пудрата захар и лимоновата кора до еднородна, въздушна маса за около 5 минути.
6. Добавете крем сирене Arla към маслената смес и разбийте до хомогенен гладък крем. Не разбивайте твърде дълго, тъй като кремът може да стане твърде течен.
7. С помощта на шприц украсете мъфините с глазурата и поръсете с шамфъстък и лимонова кора.