Днес ви представяме паста с тиквички и крем сирене Arla натурално. Бързо и лесно ястие, което носи наслада на сетивата.

Необходими продукти:
2 зелени или жълти тиквички (приблизително 700 г)
400 г паста пене
200 г крем сирене Arla натурално
50 г Пармиджано реджано, настърган
1 лимон, кората му
½ лимон, сок от него
2 ч.л. едра сол
1-2 скилидки чесън, счукани
2½ ч.л. сушени люспи от чили
1 връзка листа от босилек, едро нарязани
5 мл зехтин
½ чаена лъжичка сол

Приготовление:
1. Разполовете тиквичките по дължина, нарежете ги на тънки филийки и ги сложете в купа, сито или гевгир.
2. Поръсете ги със сол и ги обърнете. Оставете ги да престоят 10 минути.
3. Притиснете резените тиквички с ръце, за да отцедите водата. Сложете ги в купа и добавете чесъна, чилито, лимоновата кора и сок, босилека, зехтина и солта. Разбъркайте добре.
4. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Излейте водата от пастата - запазете 10 мл.
5. Върнете пастата в тигана и добавете крема сиренето Arla и пармезана - обърнете.
6. Сложете тиквичките в тигана и обърнете отново. Коригирайте консистенцията с малко от водата от пастата и подправете със сол и черен пипер.