Очаквате гости и искате да ги впечатлите с нещо наистина вкусно и някак изтънчено? Тази рецепта за фокача с чери домати е точно за вас, ето какво ще ви трябва и как да я приготвите:
Необхдоми продукти за една фокача, 12 парчета:
10 г мая
60 мл студена вода
650 g пшенично брашно
2 ч.л. едра сол
250 г чери домати на дръжка
200 г саламурено сирене Arla на кубчета
Приготовление:
Ден 1
1. Разбъркайте маята във водата. Добавете брашното и солта.
2. Замесете тестото, докато стане лъскаво и гъвкаво - за предпочитане в миксер за около 8 минути.
3. Покрийте купата с фолио и оставете тестото да втаса в хладилника на следващия ден или поне 8 часа.
Ден 2
4. Изсипете мекото тесто в тава с хартия за печене. Разтегелете добре тестото с мокри пръсти - с дебелина около 1 см.
5. Разпределете доматите и сиренето Arla върху салатата и леко ги притиснете в тестото.
6. Изпечете хляба в средата на фурната до златисто за приблизително 25 минути на 250°.