Автор
Ива Петрова

Шеф Манчев: Започнах от най-ниското ниво, бутах колички и зареждах стока

Новата година носи голяма промяна в "Черешката на тортата". Критичният кулинарен гуру шеф Иван Манчев става от удобния диван и сам влиза в кухнята, за да покаже как се прави.

Първите късметлии, които ще имат привилегията да се насладят на неговия мистър клас са влогърката Теа Минкова, новото лице в предаването "На кафе" – Лора Капустина, щурата актриса Силвия Драгиева и "човекът с розовия халат" Радослав Кузманов. В студиото на "Събуди се" професионалният готвач сподели повече за предстоящите изненади в "Черешката".

В новите епизоди шеф Манчев ще избере някои от рецептите на участниците и ще им покаже негов прочит на ястията.

"Ще им покажа как аз бих я приготвил. Така прибавям една добавена стойност към рецептите, които те са сготвили. Ще кажа на всеки поотделно какво е моето мнение за всяка рецепта. Това е нещо ново, което вкарваме в предаването. От друга страна, всяка рецепта носи със себе си едно вдъхновение и ново изживяване. Така че е хубаво храната да ти дава този стимул, тази перспектива в душата. За да може, когато седне на масата, човек да се чувства доволен от това, което е направил. Участниците ще покажат себе си чрез храната, а аз, виждайки тяхното отношение, мога само да коригирам тяхното готвене.", обясни водещият на кулинарното шоу.

"Започнах от най-ниското ниво в професията - като помощник-готвач. Бутах колички и зареждах стока, но винаги съм искал да се уча от хора, които са по-добри от мен" - сподели шеф Манчев за стремежите и вдъхновенията си.

И допълни, че е разбрал, че точно заради това е осъзнал, че всичко зависи от самия него. Известно е, че бабата на Манчев е запалила интереса му към готвенето, но значителен принос за това да стане готвач има баща му, който го е насочил към професията.

View post on Instagram