Печената паста с чери домати и босилек е ястие, което съчетава уютен домашен вкус с ароматите на средиземноморската кухня. Сладкият вкус на запечените чери домати се допълва от свежестта на босилека, създавайки хармонично и апетитно преживяване.

Необходими продукти:

500 г паста талиатели
500 г чери домати
500 г гъби
1 глава лук
чесън на прах
200 г крем сирене Arla® натурално
¼ чаша зехтин екстра върджин
сол
сокът на половин лимон

Приготовление:

1. Сварете пастата, която сте избрали ал денте, отцедете я и я оставете настрана.
2. Загрейте фурната до 200°C.
3. Нарежете гъбите и лука на филийки и ги поставете в тава за печене заедно с чери доматите.
4. Добавете към тях крема сиренето Arla® без да разбърквате много.
5. Овкусете със зехтин, добавете чесъна на прах, солта и изстискайте половин лимон.
6. Печете във фурната за 25 минути, докато гъбите станат златисти и крема сиренето омекне.
7. Разбъркайте всичко и добавете от получения сос към сварените талиатели и декорирайте със свежи листа босилек.

(в материала има продуктово позициониране)