Салатата в буркан с нахут и киноа е вкусна и здравословна алтернатива за обяд или бърза вечеря, съчетаваща удобство с пълноценни хранителни стойности. Тази свежа комбинация от растителни протеини, фибри и витамини е не само полезна, но и изключително лесна за приготвяне и носене. Идеална за заети дни, тя съчетава баланс между добър вкус и практичност в едно симпатично бурканче.

Необходими продукти:

600 г нахут от буркан
60 г бяла киноа
60 г червена киноа
250 г цветни чери домати
250 г крем сирене Arla® натурално
1 малка глава лук
1 малка краставица
3 репички
2 с.л. мента, нарязана на ситно
2 с.л. босилек, нарязан на ситно
1 лимон (сок и кора)
40 мл зехтин
сол
прясно смлян черен пипер

Приготовление:

1. Поставете бялата и червената киноа във фин гевгир и ги изплакнете под обилно количество течаща вода.
2. Поставете тенджера на силен огън, добавете бялата и червената киноа, добавете вода, докато покрие киноата на около 2 пръста, и я варете 9-10 минути.
3. Докато киноата се вари, върху дъска за рязане нарежете чери доматите, лука и краставицата на малки кубчета, нарежете на ситно пресните билки и нарежете репичките на тънки филийки с мандолина.
4. Поставете всички зеленчуци в голяма купа заедно с нахута, лимоновата кора и сок, зехтина, солта и прясно смления черен пипер.
5. Прецедете киноата, охладете я под обилно количество течаща вода, добавете я в купата с останалите съставки и разбъркайте много добре.
6. Подредете салатата в малки стъклени бурканчета като редувате слой салата, слой крем сирене Arla®. Завършете най-отгоре с крем сирене.

(в материала има продуктово позициониране)