Солените пълнени палачинки са апетитно и лесно ястие, което съчетава тънкия вкус на домашно приготвени палачинки с богатия аромат на свинско месо и свежестта на чери доматите. Това е идеалното предложение за обяд или вечеря, когато искаме нещо бързо, но същевременно впечатляващо. Комбинацията от сочен пълнеж и златисто запечена палачинка превръща всяка хапка в истинско кулинарно удоволствие.
Необходими продукти:
4 резена пушен свински бут
100 г моцарела Arla®, настъргана
20 чери домата
150 г крем сирене Arla® натурално
30 г бейби рукола
За палачинките:
200 г брашно
1 щипка сол
4 яйца, разделени на жълтък и белтък
330 г прясно мляко
50 г масло Lurpak®, разтопено
малко масло Lurpak® за готвене
)
Приготовление:
1. С помощта на остър нож нарежете върху дървена дъска за рязане парчетата пушен свински бут на тънки пръчици и половината от чери доматите - на половинки.
2. За палачинките добавете в голяма купа брашното, солта, жълтъците, млякото и разтопеното масло Lurpak® и разбъркайте с бъркалка, докато се смесят добре и станат гладки.
3. Разбийте белтъците до получаването на гъст меренг и след това добавете меренга в брашнената смес със силиконова шпатула, като разбърквате с леки, кръгови движения.
4. Когато сместа е готова, добавете пушеното свинско, настърганата моцарела Arla® и резените чери домати. Разбъркайте добре и внимателно.
5. Добавете малко масло в тиган с незалепващо покритие, оставете го да се разтопи и с малка дървена лъжица поставете в тигана 2-3 лъжици от сместа за палачинки, в зависимост от размера на тигана.
6. Гответе всяка палачинка за около 2 минути от всяка страна, докато стане златиста и пухкава.
7. Когато палачинките са готови, свалете тигана от котлона, поставете палачинките върху дървена дъска за рязане и ги сервирайте в отделни чинии една върху друга, на пластове, като между тях добавите крем сирене Arla®, бейби рокула и останалите половинки чери домати.