Днес ви даваме идея за вкусно и лесно ястие, което може да приготвите бързо както за обяд, така и за вечеря.
Необходими продукти:
4 големи тортили
500 г пилешко филе от бут, варено или печено
2 стръка пресен пролетен лук, нарязан на ситно
1 червена чушка, от буркан, нарязана на ситно
2 с.л. кетчуп
300 г крем сирене Arla® натурално
100 г настъргани моцарела и чедър Arla® микс
150 г готварска сметана
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. кайенски пипер
1 малка люта чушка, нарязана на ситно
сол, черен пипер
малко зехтин
)
Приготовление:
1. Загрейте фурната до 200°C.
2. Сложете пилешкото в купа и с ръкавици го „издърпайте“, за да се разтвори като конци. Добавете пролетния лук, пипера, кетчупа, крема сиренето Arla®, подправките и чилито. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
3. Намажете първата тортила и добавете 1/4 от плънката. Увийте тортилата на руло и я поставете в тавата за печене. Повторете с останалите тортили.
4. Поръсете тортилите с малко зехтин и сметана и разпръснете сместа от настърганите сирена. Печете за 15 минути.