Пълнени патладжани с пилешко филе са перфектното лятно ястие, ето как да си го приготвите:

Необходими продукти:

4 средно големи патладжана
800 г пилешко филе, нарязано на кубчета
300 г крем сирене Arla® натурално
50 г масло Lurpak® неосолено
1 с.л. зехтин
2 стръка розмарин
1 глава ситно нарязан лук
2 скилидки чесън, нарязан на ситно
40 мл меласа
1/4 връзка мента, нарязана на ситно
100 г сирене Фета, нарязано на кубчета
1 с.л. сусамови семена
6 чери домати, нарязани на половина
Сол, черен пипер
Малко зехтин

Приготовление:

1. Загрейте фурната до 200°C. Измийте патладжаните и с помощта на нож ги разрежете от едната страна през средата, но не ги режете открай до край. Поставете ги в тава за печене и ги намажете с малко зехтин. Печете за около 40 минути, докато омекнат добре. Извадете ги от фурната и ги оставете настрана.
2. Сложете маслото и зехтина в тиган, за да се загреят. Добавете розмарина и го оставете за 1-2 минути, за да се ароматизира маслото.
3. Добавете кубчетата пилешко месо и ги запържете за 5-6 минути, като разбърквате, докато променят цвета си. Добавете лука и чесъна и продължете да запържвате, докато лукът омекне, а пилето се сготви.
4. Отстранете клонките розмарин, прехвърлете пилето в купа и добавете крем сиренето Arla®, гроздовата меласа, ментата, солта и пипера и разбъркайте.
5. Отворете леко запечените патладжани и натиснете месестата част с вилица, за да влезне навътре. Овкусете със сол и черен пипер, разделете плънката и разпръснете върху нея чери доматите и сиренето фета.
6. Поръсете със сусамовите семена и върнете във фурната за 10-15 минути, за да се запекат сиренето фета и чери доматите.

(в материала има продуктово позициониране)