Торта Павлова е абсолютната класика! Опитайте да я приготвите вкъщи и ще видите колко лесно се случва с продуктите Arla.

Необходими продукти:

6 белтъка (на стайна температура)
350 г захар
600 г разнообразни горски плодове (ягоди, боровинки, цариградско грозде, малини)
600 г натурално крема сирене Arla® (2 опаковки от 300 г)
1 с.л. царевично брашно
2 с.л. бяло вино или балсамов оцет
1 ванилия

Приготовление:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте белтъците с миксер, докато станат твърди, и след това добавете захарта малко по малко, по 1 супена лъжица, докато меренгът стане лъскав.
2. Добавете и разбийте заедно с оцета, царевичното брашно и ванилията.
3. Застелете тава с хартия за печене. Разпределете меренга върху хартията за печене в плосък кръг (с диаметър около 25 см). Поставете във фурната и намалете температурата на 140 градуса. Печете за около един час. Меренгът трябва да е хрупкав отвън и мек отвътре. Изключете фурната и оставете Павлова да се охлади във фурната, с леко отворена врата.
4. Разбийте крем сиренето Arla®  и го разпределете върху меренга. Можете също така да смесите крема сиренето с разбита сметана за още по-лек резултат.
5. Украсете с горски плодове и ядливи цветя.

(в материала има продуктово позициониране)