Лятото е тук и е време да се наслаждаваме на всякакви морски деликатеси. Даваме ви невероятна рецепта за скариди саганаки - ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

12 големи почистени скариди
300 г чери домати
120 г крем сирене Arla® натурално
2 скилидки чесън
1 с.л. чили
80 мл бульон от скариди
1-2 филийки хляб с квас
1 с.л. зехтин
2 с.л. масло Lurpak® неосолоено
6 листа босилек, ситно нарязани
сол
прясно смлян черен пипер

Приготовление:

1. На грил тиган запечте в масло две филийки хляб с квас и оставете настрана.
2. Върху дъска за рязане разрежете чери доматите наполовина и нарежете на ситно чесъна.
3. Поставете тиган с незалепващо покритие на средна температура и добавете маслото, за да се разтопи. Запържете чесъна заедно с чилито за 30 секунди, добавете скаридите и запържете за още 1 минута.
4. Добавете чери доматите, залейте с бульона от скаридите, поръсете със сол и прясно смлян черен пипер и оставете да покъкри малко.
5. Добавете препечените филийки, като ги накъсате на парчета, като разбърквате, за да поемат течностите, и изключете котлона.
6. Сложете няколко лъжици от крем сиренето Arla® отгоре върху скаридите в тигана, поръсете с нарязания босилек и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)