Необходими продукти за 4 порции:

500 гр. малки картофи

1 парче лимонова кора

1 опаковка крем сирене Arla® натурално

1 с.л. с горчица

1/2 червен пипер

2 с.л. магданоз

1 с.л. копър

3 с.л. зехтин

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. оцет

2 с.л. ситно нарязани кисели краставички

1/2 червен лук, нарязан на тънки филийки

сол и пипер

Приготовление:

1. Избираме малки картофи и ги измиваме много добре, защото ще използваме и кората. Добавяме сол и лимонова кора във врящата вода.По желание добавяме 2-3 стръкчета билки, за да ароматизираме картофите. Варим 15-20 минути, докато картофите станат меки. Времето за варене зависи от големината и свежестта на картофите.

2. Извадете картофите от врящата вода и докато са още горещи, ги нарежете на малки хапки.

3. Веднага добавете зехтин, сол, пипер и крем сиренето Arla®. Сега, когато са топли, те абсорбират всички съставки и аромати.

4. Добавете горчица, лимон, оцет, пипер, кисели краставички и лук.

5. Разбъркайте топлата картофена салата.

6. Накрая поръсете с нарязаните билки и малко чесън.

7. Нарежете на ситно 1 филийка бекон. Запечете бекона в гореща тиган без мазнина за 2-3 минути. Извадете го върху абсорбираща хартия и оставете да изстине. Поръсете картофената салата с хрупкавия бекон точно преди сервиране.

Сервираме картофената салата топла като основно ястие или студена като гарнитура към месо и пиле, но също и като плънка в сандвичи.