Необходими продукти за 4 порции:
500 гр. малки картофи
1 парче лимонова кора
1 опаковка крем сирене Arla® натурално
1 с.л. с горчица
1/2 червен пипер
2 с.л. магданоз
1 с.л. копър
3 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. оцет
2 с.л. ситно нарязани кисели краставички
1/2 червен лук, нарязан на тънки филийки
сол и пипер
,fit(1280:720))
Приготовление:
1. Избираме малки картофи и ги измиваме много добре, защото ще използваме и кората. Добавяме сол и лимонова кора във врящата вода.По желание добавяме 2-3 стръкчета билки, за да ароматизираме картофите. Варим 15-20 минути, докато картофите станат меки. Времето за варене зависи от големината и свежестта на картофите.
2. Извадете картофите от врящата вода и докато са още горещи, ги нарежете на малки хапки.
3. Веднага добавете зехтин, сол, пипер и крем сиренето Arla®. Сега, когато са топли, те абсорбират всички съставки и аромати.
4. Добавете горчица, лимон, оцет, пипер, кисели краставички и лук.
5. Разбъркайте топлата картофена салата.
6. Накрая поръсете с нарязаните билки и малко чесън.
7. Нарежете на ситно 1 филийка бекон. Запечете бекона в гореща тиган без мазнина за 2-3 минути. Извадете го върху абсорбираща хартия и оставете да изстине. Поръсете картофената салата с хрупкавия бекон точно преди сервиране.
Сервираме картофената салата топла като основно ястие или студена като гарнитура към месо и пиле, но също и като плънка в сандвичи.