Необходими продукти:
125 г пшенично брашно
2 с.л. захар
½ литър мляко
2 с.л. какао
5 яйца
125 г масло, разтопено
200 мл сметана
1 опаковка крем сирене Arla® XL натурално
1 опаковка нарязан тъмен шоколад
100 г малиново сладко
4 банана, нарязани на тънки филийки (запазете малко за декорация)
Пресни малини
,fit(1280:720))
Приготовление:
1. Смесете брашното и захарта в купа.
2. Смесете прясното мляко и какаото и разбъркайте добре.
3. Добавете по малко какаовото мляко и след това яйцата.
4. Добавете разтопеното масло.
5. Загрейте тиган (с диаметър около 20 см) и сложете от сместта докато покриете дъното на тигана. Печете палачинката на равномерен огън около 1½ минути от всяка страна. Оставете палачинката да изстине върху лист хартия за печене и повторете с останалото тесто.
6. В купа разбийте с миксер сметаната и крем сиренето Arla®.
7. Преминете към сглобяването на тортата. Поставете палачинка в чиния и я намажете с крема и поръсете отгоре с нарязан шоколад. Намажете втора палачинка със сладкото и я поставете отгоре. Поставете друга палачинка отгоре и подредете върху нея резени банан. Повторете, докато не остане пълнеж и палачинки. Завършете с крема отгоре. Украсете с резени банан, пресни малини и нарязан шоколад.