Необходими продукти:

125 г пшенично брашно

2 с.л. захар

½ литър мляко

2 с.л. какао

5 яйца

125 г масло, разтопено

200 мл сметана

1 опаковка крем сирене Arla® XL натурално

1 опаковка нарязан тъмен шоколад

100 г малиново сладко

4 банана, нарязани на тънки филийки (запазете малко за декорация)

Пресни малини

Приготовление:

1. Смесете брашното и захарта в купа.

2. Смесете прясното мляко и какаото и разбъркайте добре.

3. Добавете по малко какаовото мляко и след това яйцата.

4. Добавете разтопеното масло.

5. Загрейте тиган (с диаметър около 20 см) и сложете от сместта докато покриете дъното на тигана. Печете палачинката на равномерен огън около 1½ минути от всяка страна. Оставете палачинката да изстине върху лист хартия за печене и повторете с останалото тесто.

6. В купа разбийте с миксер сметаната и крем сиренето Arla®.

7. Преминете към сглобяването на тортата. Поставете палачинка в чиния и я намажете с крема и поръсете отгоре с нарязан шоколад. Намажете втора палачинка със сладкото и я поставете отгоре. Поставете друга палачинка отгоре и подредете върху нея резени банан. Повторете, докато не остане пълнеж и палачинки. Завършете с крема отгоре. Украсете с резени банан, пресни малини и нарязан шоколад.

(в материала има продуктово позициониране)