Необходими продукти:

600 г тесто за пица

600 г картофи, нарязани на много тънки филийки

3 с.л. зехтин

3 с.л. ситно нарязан пресен мащерка

1½ чаена лъжичка сол на люспи

300 г настъргана моцарела Arla®

2 сирена бурата

100 мл песто от магданоз

1 ч.л. сушени люти чушки, например чипотле (пушено люто)

1 ч.л. сол на люспи

Едро смлян пипер

Приготовление:

1. Поставете 2 тави в фурната, за да се загреят.

2. Разточете тестото на 2 кръгли пици (с диаметър около 30 см) и ги поставете върху 2 листа хартия за печене.

3. Поставете картофените резени в купа и поръсете с масло, листа от мащерка и сол. Разбъркайте, за да се смесят.

4. Разпределете моцарелата Arla® върху основата на пицата и подредете картофените резени отгоре.

5. Поставете хартията за печене върху горещите тави и печете пиците във фурната за 12-15 минути при 275 °C - горещ въздух.

6. Разполовете буратата и пестото върху пиците, поръсете с чили, сол и пипер и сервирайте веднага.