Необходими продукти:
600 г тесто за пица
600 г картофи, нарязани на много тънки филийки
3 с.л. зехтин
3 с.л. ситно нарязан пресен мащерка
1½ чаена лъжичка сол на люспи
300 г настъргана моцарела Arla®
2 сирена бурата
100 мл песто от магданоз
1 ч.л. сушени люти чушки, например чипотле (пушено люто)
1 ч.л. сол на люспи
Едро смлян пипер
,fit(980:735))
Приготовление:
1. Поставете 2 тави в фурната, за да се загреят.
2. Разточете тестото на 2 кръгли пици (с диаметър около 30 см) и ги поставете върху 2 листа хартия за печене.
3. Поставете картофените резени в купа и поръсете с масло, листа от мащерка и сол. Разбъркайте, за да се смесят.
4. Разпределете моцарелата Arla® върху основата на пицата и подредете картофените резени отгоре.
5. Поставете хартията за печене върху горещите тави и печете пиците във фурната за 12-15 минути при 275 °C - горещ въздух.
6. Разполовете буратата и пестото върху пиците, поръсете с чили, сол и пипер и сервирайте веднага.