Необходими продукти:

200 гр. доматен сос за пица

4 слайса пушен свински бекон или друг колбас по избор

300 гр. настъргана моцарела Arla®

1 с.л. масло

половин зелена чушка

7 Маслини Каламата без костилки

няколко листа пресен босилек


За тестото:

300 г Брашно

150 мл Вода

4 г суха мая

грис за разточването

1 с.л. зехтин

Сол

Свежо смлян пипер

Приготовление:

1. Сложете брашното и маята в купата на миксера и разбъркайте леко.

2. Добавете водата заедно със зехтина и солта и като използвате куката за тесто, месете сместа на ниска скорост в продължение на 4-5 минути.

3. Ако е необходимо малко повече брашно или вода, добавете ги, така че тестото да се сгъсти и да образува топка.

4. Извадете тестото от миксера, месете го леко върху чист и сух плот, оформете го на топка и го оставете да почива и втаса за поне 30 минути.

5. След като тестото е почивало, го разточете с малко грис на пица с диаметър около 30 см.

6. На дъска за рязане с остър нож нарежете зелената чушка на пръчици, а маслините Каламата на половинки по дължина.

7. Намажете пицата с доматен сос и поръсете с част от моцарелата.

8. Поставете пушената свинска шунка, моцарелата, зеления пипер и накрая маслините Каламата отгоре.

9. Печете в предварително загрята фурна на 230 °C, за 14-16 минути.

10. Когато пицата е готова, извадете я от фурната, добавете листата босилек, малко прясно смлян пипер и сервирайте.