Необходими продукти:
200 гр. доматен сос за пица
4 слайса пушен свински бекон или друг колбас по избор
300 гр. настъргана моцарела Arla®
1 с.л. масло
половин зелена чушка
7 Маслини Каламата без костилки
няколко листа пресен босилек
За тестото:
300 г Брашно
150 мл Вода
4 г суха мая
грис за разточването
1 с.л. зехтин
Сол
Свежо смлян пипер
,fit(980:735))
Приготовление:
1. Сложете брашното и маята в купата на миксера и разбъркайте леко.
2. Добавете водата заедно със зехтина и солта и като използвате куката за тесто, месете сместа на ниска скорост в продължение на 4-5 минути.
3. Ако е необходимо малко повече брашно или вода, добавете ги, така че тестото да се сгъсти и да образува топка.
4. Извадете тестото от миксера, месете го леко върху чист и сух плот, оформете го на топка и го оставете да почива и втаса за поне 30 минути.
5. След като тестото е почивало, го разточете с малко грис на пица с диаметър около 30 см.
6. На дъска за рязане с остър нож нарежете зелената чушка на пръчици, а маслините Каламата на половинки по дължина.
7. Намажете пицата с доматен сос и поръсете с част от моцарелата.
8. Поставете пушената свинска шунка, моцарелата, зеления пипер и накрая маслините Каламата отгоре.
9. Печете в предварително загрята фурна на 230 °C, за 14-16 минути.
10. Когато пицата е готова, извадете я от фурната, добавете листата босилек, малко прясно смлян пипер и сервирайте.