Необходими продукти за 10 кюфтенца:

3 царевични кочана

3 стръка зелен лук, нарязани на тънки филийки

2 яйца

75 г настъргана моцарела сирене Arla

2 с.л. пшенично брашно

2 с.л. царевично нишесте

1 скилидка чесън

2 ч.л. червен пипер

1½ ч.л. едрозърнеста сол и прясно смлян пипер

2 с.л. олио за пържене

1 шепа ситно нарязан магданоз

1 опаковка крем сирене Arla натурлано

Приготовление:

1. Сварете царевицата. Отрежете зърната от кочаните и ги разбъркайте добре с останалите съставки. Ще се получи лепкава смес. От нея оформете 10 кюфтенца.

2. Загрейте тиган с масло и изпържете кюфтетата на средна до силна температура за около 10 минути – обръщайте ги от време на време, за да станат хрупкави.

3. Смесете крем сиренето Arla с част от магданоза и пасирайте. ПОднесете получената смес като дип.