Необходими продукти за 10 кюфтенца:
3 царевични кочана
3 стръка зелен лук, нарязани на тънки филийки
2 яйца
75 г настъргана моцарела сирене Arla
2 с.л. пшенично брашно
2 с.л. царевично нишесте
1 скилидка чесън
2 ч.л. червен пипер
1½ ч.л. едрозърнеста сол и прясно смлян пипер
2 с.л. олио за пържене
1 шепа ситно нарязан магданоз
1 опаковка крем сирене Arla натурлано
,fit(980:735))
Приготовление:
1. Сварете царевицата. Отрежете зърната от кочаните и ги разбъркайте добре с останалите съставки. Ще се получи лепкава смес. От нея оформете 10 кюфтенца.
2. Загрейте тиган с масло и изпържете кюфтетата на средна до силна температура за около 10 минути – обръщайте ги от време на време, за да станат хрупкави.
3. Смесете крем сиренето Arla с част от магданоза и пасирайте. ПОднесете получената смес като дип.