Този тост с поширани яйца е перфектната комбинация от хрупкав хляб, свежи зеленчуци и нежен протеин за едно балансирано и засищащо начало на деня. Всяка хапка съчетава кремообразно сирене котидж, ароматен бекон и копринено яйце за истинско кулинарно удоволствие.
Необходими продукти:
2 яйца
100 г бейби спанак
20 г рукола
2 с.л. масло
100 г свинско филе/бекон, нарязан на ивици
2 филийки селски хляб с квас
4 с.л. сирене котидж Arla® Protein
2 с.л. лук, нарязан на ситно
сол
прясно смлян черен пипер
)
Приготовление:
1. В тиган с незалепващо покритие поставете филийките селски хляб, намажете ги с малко масло и ги поръсете със сол и прясно смлян черен пипер.
2. Поставете тигана в предварително загрята фурна на грил за 2-3 минути, докато филийките хляб се препекат и придобият приятен цвят.
3. Поставете тиган с незалепващо покритие на силен огън, оставете го да се загрее добре и след това запържете свинското филе/бекон за 1-2 минути, докато пусне ароматите си. Свалете от тигана и поставете в купа.
4. Поставете отново тигана на висока температура, добавете маслото и задушете бейби спанака заедно с руколата за 1-2 минути, като поръсите със сол и прясно смлян черен пипер.
5. В тенджера, на силен огън, кипнете 1 литър вода и 4 с.л. оцет. След като заври, отстранете тенджерата от огъня.
6. Счупете яйцата, всяко в отделна купа.
7. С помощта на тел направете водовъртеж в центъра на тенджерата, поставете в него яйцето за 3-4 минути и след като се свари, го извадете от тенджерата и го поставете в чиния, върху кухненска хартия, за да попие излишната вода.
8. Повторете процедурата с второто яйце, като поддържате температурата на водата малко под точката на кипене.
9. Сервирайте филийките хляб със сирене котидж Arla® Protein, след това свинския бекон, бейби спанак и бейби рукола отгоре, пошираното яйце и накрая - нарязания лук.