Потопете се в света на свежите вкусове с тези апетитни такоси със сьомга и крем от сирене котидж Arla® Protein. Идеални за бърза вечеря или споделено хапване с приятели, те съчетават леки, ароматни съставки в перфектна комбинация.

Необходими продукти (за 4 порции):

За такосите:

8 бр. тортили
200 г зелена микс салата
2 стръка пресен лук, нарязани
15 бр. чери домати, разрязани на 4
сок и настъргана кора от ½ лайм
40 г зехтин
червен пипер (за сервиране)

За сьомгата:

600 г филе пушена сьомга, нарязано на малки хапки
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. лук на прах
1 ч. л. чесън на прах
½ ч. л. кимион
30 г зехтин
сол и прясно смлян черен пипер

За крема със сирене котидж Arla® Protein:

400 г сирене котидж Arla® Protein
50 г зехтин
сок и кора от 1 лайм
3 с. л. пресен ситно нарязан зелен лук
сол и прясно смлян черен пипер

Приготовление:

1. Нарежете сьомгата на малки хапки и ги сложете в купа. Добавете подправките: пушен и сладък червен пипер, лук и чесън на прах, кимион, зехтин, сол и пипер. Разбъркайте добре.

2. В отделна купа сложете зелена микс салата, пресен лук, чери домати, кора и сок от лайм, зехтин, сол и пипер. Разбъркайте всички съставки.

3. В малка купа смесете крема с зехтин, лайм (сок и кора), зелен лук, сол и пипер. Разбъркайте до гладка текстура.

4. Загрейте тиган на висока температура и запържете сьомгата за 2–3 минути, докато стане леко златиста. След това я прехвърлете в купа.

5. Загрейте на тиган тортилите, след което ги напълнете в следния ред:- Зелената салата
- Хапките сьомга
- Върху тях сирене котидж Arla® Protein
- Завършете с малко сладък червен пипер, ако желаете.

Сервирайте веднага – свежо, лесно и изключително вкусно!

(в материала има продуктово позициониране)