Този съвременен прочит на класическия критски дакос съчетава хрупкавата основа със сочни домати, краставична свежест и богато на протеин сирене котидж Arla Protein. Перфектната идея за лек обяд, хапване след тренировка или здравословна вечеря в средиземноморски стил.

Необходими продукти (за 4 порции):

200 г сирене котидж Arla® Protein
4 ечемичени сухара (или друг тип пълнозърнести сухари/крекери)
2 зрели домата, нарязани на тънки филийки
1 краставица, нарязана на малки кубчета
1 скилидка чесън, фино настъргана
4 с. л. зехтин екстра върджин
свеж босилек
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Приготовление:

1. Намокрете леко сухарите с малко вода, за да омекнат леко, но да запазят структурата си.

2. Добавете нарязаните домати върху всеки сухар. Посолете ги и полейте с малко зехтин.

3. В купа смесете краставицата, чесъна, свежите подправки, сол, черен пипер и още малко зехтин.

4. Върху всеки сухар поставете щедра порция сирене котидж Arla® Protein, след което добавете от салцата с краставица.

5. Украсете с още свежи подправки и малко зехтин преди сервиране.

(в материала има продуктово позициониране)