Автор
Христина Кирилова

21 тайни от характера на зодия Козирог

Дойде ред и на онзи рогат приятел от зодиака - Козирога! Той е винаги точен, обаятелен и някак потаен. Ето защо няма да пропуснем да се гмурнем в дълбините на характера му. Представяме ви 21 тайни от душата на всеки типичен Козирог.

1. Практичността е в кръвта им

Никой не разрешава проблемите с толкова елегантност и лекота, колкото Козирозите. Те са изключително практични и са истинска находка, ако успеете да ги спечелите като сътрудник.

2. Те са спокойни и дисциплинирани

Козирозите уважават правилата и пазят стриктно обществения ред. Те вярват в законите и разполагат със завидно търпение. Рядко ще ги видите да карат с превишена скорост или да си изхвърлят боклук на улицата.

3. Четат ви като отворена книга

Козирозите са изключително интуитивни и бързо разбират що за човек стои пред тях. Дори и да не говорите с тях, те могат да вникват в душата ви, гледайки ви единствено в очите. Нужни са им само няколко секунди. Те знаят на кого да се доверят и от кого да бягат.

4. Много ще съжалявате, ако ги ядосате

Тези рогати и на пръв поглед благи същества могат да бъдат бомба със закъснител. Ако ги ядосате, могат да бъдат брутални в обидите си. Рядко залагат на физическото насилие, но за сметка на това умеят да използват силни думи.

5. Нищо не е по-силно от амбицията им

Козирозите са меко казано амбициозни. Желанието им за успех е движещата сила в живота им, а те знаят как да постигнат това, към което се стремят. Те винаги са любимите служители на шефа и съвсем не се страхуват от повишенията. Ако искате да зарадвате един Козирог, просто му дайте отговорности и задачи. Никой няма да се справи по-добре от тях. Те не си поставят мечти, а цели.

6. Държат на думата си

Козирозите винаги държат на думата си и не забравят дадените обещания. Без значение дали става въпрос за работа, или лични отношения. Можете да се закълнете в тяхната отговорност.

7. Винаги се осланят на фактите

Козирозите не обичат да бъдат голословни. Не разчитат на легенди и догадки, а единствено на безспорни факти. По-добре не спорете с тях, защото ще ви оборят с лекота.

8. Мразят да чакат

О, да. Нищо не може да вбеси Козирозите толкова, колкото закъснението. Ако имате среща с представител от тази зодия, постарайте се да бъдете на уреченото място дори няколко минути по-рано. Определено ще го впечатлите. Козирозите са маниакално организирани и обикновено просто нямат достатъчно време за закъснения. Мразят, когато някой не зачита времето им.

9. Трудно прощават

Ако Козирозите се чувстват предадени, няма да простят лесно. Ако изобщо някога простят.

10. Обичат високия стандарт

На всичко. Козирозите обичат да работят в големи фирми и се трудят здраво, за да бъдат оценени високо. Обичат лукса и умеят да харчат парите си качествено. В любовта също се задоволяват само с най-доброто.

11. Умът им е бръснач, а математиката е тяхната стихия

Козирозите са царе на сметките и могат да решат с лекота дори и най-засуканата математическа задача. Те винаги мислят няколко хода напред, никога не подценявайте интелекта им.

12. Те са добри съветници

Те са наистина загрижени за техните близки и приятели, затова винаги им дават добри съвети. Както вече споменахме, те умеят бързо и лесно да разрешават проблемите.

13. Провалът се страхува от тях

Нищо не може да събори Козирозите, не и за дълго. Дори и вътрешно да не се чувстват добре, те не се отдалечават от успеха. Работят здраво, въпреки всичко. Изправят се и продължават още по-силни.

14. Те се затварят, когато...

се чувстват безсилни. Ако са преживели някаква травма, те спират да говорят с другите и се заключват в емоциите си. Не търсят помощ, страдат тихо.

15. Не приемат лесно нови хора

Козирозите са общителни, но доверието им се печели трудно. Трябва да мине много време и ситуации, преди да решат дали сте достойни да влезете в тесния им приятелски кръг.

16. Хуморът им може да бъде странен

Козирозите обожават сарказма и не всеки е склонен да разбере хумора им. Някои техни шеги могат да ви се сторят дори обидни.

17. Те са мечтаната половинка

Козирозите са изключително лоялни в любовта. Те имат доверие на половинката си и са готови да ѝ дадат свобода, защото знаят, че доверието стои в основата на щастливата любов.

18. Премислянето е най-големият им порок

Козирозите мразят да взимат бързи решения, особено по важните за тях въпроси. Склонни са да премислят дадената ситуация дни наред и непрестанно анализират всеки детайл. Грешката е най-големият им страх.

19. Могат да бъдат щури и забавни

В приятелска среда могат да бъдат и душата на компанията. Падат си по купоните с много алкохол и определено знаят как да се забавляват.

20. За тях увереността и твърдият характер са афродизиак

Ако искате да впечатлите някой Козирог, то му покажете, че знаете как да гоните целите в живота си и сте уверени в собствените си възможности.

21. Не се страхуват от самотата

Обикновено Козирозите имат много приятели, но умеят да се забавляват и сами. Дори ценят високо моментите, в които имат възможността да останат насаме със себе си.

Известни личности, родени под знака Козирог, са: Валя Балканска, Нина Добрев, Тони Димитрова, Джим Кери, Кейт Мидълтън, Кейт Мос, Жана Д'Арк, Елвис Пресли, Рики Мартин, Ванеса Паради, Мел Гибсън, Джек Лондон и Шарл Перо.