22 септември - мистичният ден на есенното равноденствие: Опитайте този ритуал за късмет и любов

22 септември 2021 | 09:11
4841
1
снимки: Pexels
1

На 22 септември в 22:21ч настъпва есенното равноденствие. Съгласно природния календар в северното полукълбо настъпва есента, а в южното полукълбо настъпва пролетта. Есенното равноденствие настъпва, когато Слънцето премине екватора и се премести в южното полукълбо. Именно в този момент се освобождава огромно количество положителна космическа енергия. Изравняват се деня и нощта – по 12 часа. В следващите дни продължителността на нощта ще започне да се увеличава, а светлото време на деня ще намалява. Постепенно температурите започват да се променят и хората и природата се подготвят за зимата. Равноденствието идва като напомняне, че трансформацията е естествена и представлява нормална част от живота.

жена

В този ден Слънцето преминава в знак Везни – символ на хармонията и баланса. Този знак се управлява от Венера и Сатурн. Добре е в денят на равноденствието да си направите талисман на Венера за привличане на любовта или на Сатурн за привличане на успех в кариерата и финансов растеж.

Една от народните традиции казва, че какъвто бъде денят на равноденствието, такава ще бъде и останалата част от годината до следващото равноденствие през пролетта. Ако е слънчево, ще е суха година, ако е мрачно време, означава лоша есен. Ако има гръмотевици – дълга есен.

жена, есен

Други обичаи казват, че трябва да се предлагат ябълки като приношение към божествата. Добре е да се медитира в групи. В Япония есенното равноденствие е много важен момент за будистите. В Китай и Виетнам празникът на равноденствието се празнува като Лунен фестивал.

Огнените знаци (Овен, Лъв и Стрелец) трябва да бъдат по-внимателни, да подхождат с повече отговорност към делата. От 22 септември вратите на късмета се отварят специално за Лъв и Стрелец, за които последният период е бил пълен с изпитания. Земните знаци (Телец, Дева и Козирог) ще почувстват нови и свежи енергии, глътка живот, която ще ги накара успешно да завършат започнатите промените.

В миналото Равноденствието се смятало за свещен момент и посветено на промяната. Есенното равноденствие е раздялата с това, което вече не ни ползва. Ще бъдем напътствани да освободим всички страхове и притеснения, които са ни държали в разрушителни модели. Вселената винаги говори чрез природата. Важно е да наблюдаваме как се чувстваме и как се ръководим от енергията на Вселената. Всяка душа е различна и има различно пътуване. Така че забележете това, което чувствате, че е подходящо за вас.

Равноденствието е прекрасно време за работа над себе си, за йога и медитация, за лична „инвентаризация” и работа над своя имидж. Обмислете нови идеи, направете списък с желанията си, записвайте своите сънища и мисли. Замете се с нещо вдъхновяващо. Движете се с потока.

жена

Ефективен ритуал за изпълнения на желания:
Формулирайте вашето желание. Съсредоточете се върху него и си представете доколко това ще промени живота ви и дали имате наистина нужда от това. Вземете три свещи. Цветът трябва да бъде избран в зависимост от естеството на вашето желание, например червеното и розовото са подходящи за намиране на любов, жълтото и златното символизират успеха в кариерата, зеленото – за материално благоденствие. Ако не сте намерили свещ с определен цвят, тогава можете просто да я боядисате. Ще бъде добре, ако свещите стоят пред огледало, а до тях поставете предмет, отразяващ вашето желание (ако искате да привлечете пари - поставете банкнота или просто напишете на лист желанията).

Повторете желанието си ясно, придържайте се към предварителната формулировка и най-важното, правете го, докато свещите горят. Не забравяйте да си представяте колко ще сте щастливи, когато се сбъдне мечтата ви. В края на ритуала (когато свещите изгорят), скрийте предмета-символ във вашите неща и от време на време повтаряйте желанието си. Не го изхвърляйте, това ще ви отнеме късмета и ще унищожи желанието ви. Важното е да бъдете уверени в успеха и да стигнете до края на целта, а резултатът ще дойде с времето.

Коментари

1 Marissa
  22 септември 2021 | 23:34 отговор
 

секс винкс

 

Добави Коментар

Най-четени