5 неща, които всяка зодия трябва да избягва да прави

05 юли 2020 | 09:17
9276
1
Pexels, Pixabay, Unsplash
1

Замисляли ли сте се как всеки човек има определени дразнещи навици, които сякаш ги е придобил от нищото. Всъщност логично обяснение все пак съществува и се нарича астрология. Естествено, повечето от тях са наследство от родителите, други са се формирали под влиянието на социалната среда, но разгадаването им става посредством анализа на наталната карта. Когато осъзнаем, че дадено поведение не е полезно за нас или дразни околните, е много по-лесно да го коригираме. Затова разберете кои са петте най-лоши навика, характерни за всяка зодия и се опитайте да ги сведете поне до един брой. Пожелаваме ви успех.

Овен

Псуване: Овенът е много експресивен и го изразява по всевъзможни начини. Той обича да подчертава дебело своето мнение, затова не се свени да използва и по-груб език в стремежа си да се наложи над останалите.

Прибързаност: Той е човек на действието. Първо действа, после мисли.

Прекъсване на събеседника си: Когато получи порив да сподели своите мисли, нищо друго не го интересува, дори това, че някой друг говори нещо в този момент.

Често пипане на косата: Е, не е най-страшният порок на света, но нужно ли е?

Прекаляване с кафето
: Свръхамбициозната натура на Овена го подтиква да търси източници на енергия. Едно кафе на ден – супер, две кафето – ок, няма проблем, но да изпиваш по 4-5, вече е малко too much.

овен, жена, зеленина, розово, сако, прибързаност

Телец

Отрицание: Телецът обича да е в контра на всичко и всички и още преди да сте отправили предложението си, той вече е дал отрицателен отговор. По този начин изпуска много възможности в живота си.

Неконтролируемо пазаруване: Той е естет и обича да се обгражда с красиви и скъпи вещи. Това обаче не се отразява никак добре на банковата му сметка.

Скърцане със зъби: Когато са стресирани, Телците имат лошия навик да стискат челюстта си и да скърцат със зъби, което не само е дразнещо за останалите, но им причинява и болка.

Инат: Всичко трябва да се случва по неговия начин или изобщо няма да се случи. Така мисли Телецът и с този си подход си навлича хиляди неприятности.

Страх от промяната: Още един лош навик, който пречи на Телците да се развиват в живота. Те винаги ще предпочетат сигурността на рутината, отколкото да се впуснат в някое ново предизвикателство.

Близнаци

Клюкарстване: Близнаците просто обичат да споделят интересни истории, но това хоби често ги въвлича в сериозни неприятности и скандали.

Като зашити са за телефона си: Постоянното ровене в телефона и търсенето на нова информация е достигнало обсесивни измерения в ежедневието на Близнаците.

Разсеяност: Дори когато правят нещо важно или говорят с някога, умът им често витае в други измерения и пространства.

Неорганизираност: Близнаците често се захващат със сто неща едновременно, с което успяват да си намалят значително капацитета на полезно действие.

Бързо отегчение: Често се чува репликата „Ох, скучно ми е“ от устата на един автентичен представител на зодия Близнаци. Ето защо той винаги е в движение и трудно пуска корени на едно място.

зодия рак, жена, зеленина, оплакване, телемания

Рак

Телемания: Раците са ценители на домашния уют и предпочитат да прекарат петък вечер пред телевизора, отколкото да ходят по баровете. Лошото е, че това се случва не само в петък, но и всяка друга вечер от седмицата.

Оплакване: Всеки има нужда да сподели проблемите си, но при Раците това граничи с непрестанно мрънкане.

Задържане на емоции: Раците са деликатни натури, но някои стаени чувства на гняв и недоволство често се трансформират в негативно мислене, депресия и тревожност.

Прекалена чувствителност: Полезно е човек да бъде сензитивен и добър, но свръхчувствителността може да ви докара редица заболявания.

Затрупване се със стари вещи: Като един истински Плюшкин, типичният представител на зодия Рак не се разделя с нищо, което някога е било негова собственост, защото е емоционално привързан към него.

Лъв

Страх се от промяна: Всеки се притеснява, когато напуска зоната си на комфорт, но при Лъва този страх придобива нездравословни измерения.

Споделяне на прекалено лична информация в социалните мрежи: Да, Лъвове, знаем, че искате да блеснете с изящната си фигурна, нова дрешка или готино гадже, но малко повече дискретност няма да ви е излишна.

Неувереност: Това не е точно навик, но е нещо, за което трябва да се замислите. Не е необходимо винаги да изглеждате перфектно до най-малкия детайл, за да се чувствате добре в кожата си.

Прекаляване с тена: Тъй като зодия Лъв се управлява от слънцето, любовта му към него е пословична. И все пак, прекаленото излагане на ултравиолетови лъчи не е от най-полезните дейности, дори когато използвате слънцезащитен фактор.

Приемане на всичко твърде лично: Въпреки наперената си походка, Лъвовете са силно раними създания, които приемат всяка дума прекалено навътре.

зодия лъв, жена, очила, неувереност, страх от промяна

Дева

Непоискани съвети: Даването на съвети понякога изглежда като критика в очите на останалите, затова по-добре се въздържайте от мнение, когато не ви го искат.

Тревожност: Перфекционизмът на Девата я прави перманентно притеснена дали всичко се развива по плана, който предварително е начертала.

Нерешителност: Тя толкова следи всичко да бъде под неин контрол, че често отлага неща за бъдещето, от страх, че може би нещо по-добре я очаква.

Негативизъм: Този лош навик на Девите отново е породен от желанието им за съвършенство и когато нещата не стават така, както са си представяли, започват да се самообвиняват.

Вглеждане в недостатъците недостатъци: Девите имат отношение към детайла, но понякога това полезно качество може да се превърне в обсесия, ако не бъде навреме овладяно и държано в определени граници.Везни

Прахосничество: Човекът, който е измислил шопинг терапията вероятно е бил зодия Везни. Те обожават да пазаруват само заради самата идея. Ако нямат проблем с бюджета, аз лично не виждам нищо лошо в подпомагането на икономиката.

Връзкарство: Везните са от хората, които задължително ще намерят повод да споменат в небрежен разговор колко влиятелни хора имат в приятелския си кръг.

Лесно изтощение: Те трудно казват „не“, особено ако трябва да свършат услуга на някого. Програмата им винаги е препълнена, което бързо изтощава батериите им.

Слаби ангели: Везните винаги са влюбени в няколко или нещо в този живот. Те са романтични, но са далеч от мисълта за вечната и незаменима любов, затова внимавайте, когато се забърквате с представители от тази зодия.

Конформизъм: Само за да избегнат конфликт и да се нагодят към ситуацията, Везните са склонни да не отстояват мнението си.

зодия везни, жена, плитка, град, прикриване, ръце

Скорпион

Обсебване: Всеки, който има поне един представител на зодия Скорпион в обкръжението си, е наясно с тази тяхна слабост.

Контрол: Скорпионът иска да има контрол над всеки един аспект от своя живот. Този негов навик го вкарва в множество неприятности, особено в личните взаимоотношения.

Страх се от провал: Всеки човек изпитва известна доза притеснение дали ще се справи в дадена ситуация, но при Скорпионът този страх придобива притеснителни измерения.

Потайност: Те трудно разкриват душата и мислите си, което може да доведе до сериозни предизвикателства във връзките им. Когато човек не споделя мислите и намеренията си, отстрани изглежда сякаш крие нещо.

Прекалено високи очаквания към другите: Скорпионът е лоялен партньор и като такъв изисква реципрочна отдаденост и от останалите.

Стрелец

Хазартен тип поведение: Изключително лош навик, който може да се превърне в сериозно пристрастяване, от което няма измъкване.

Казват неща, които не мислят: Стрелецът рядко цели да обиди събеседниците си, но често го прави, защото обича да говори, без да обмисля ефекта от своите думи.

Работохолизъм: Стрелците имат тенденцията да работят прекалено много, което води до прегряване.

Не държат на обещанията си: Стрелецът изключително много държи на своята свобода и се хвърля от една възможност към друга, често забравяйки са обещанията, които е направил.

Липса на търпение: Той има много идеи, които иска да приложи на практика, но рядко отделя достатъчно време, за да създаде работещ план, който да осъществи мечтите му.

зодия стрелец, жена, коса, лято, липса на търпение, работохолизъм

Козирог

Интровертност: Козирогът е незаменим в решаването на проблеми, поради което прекарва твърде много време в мислене. Такива хора не се срещат често с приятели, не мислите ли?

Самокритичност: Козирозите са прочути перфекционисти и често съдят себе си за всички неуспехи, на които стават свидетели в живота си.

Работохолизъм: Те буквално живеят в офиса. Не е много романтично, нали?

Песимизъм: Козирозите изповядват максимата, че ако има нещо лошо да се случва, то неминуемо ще се случи и то точно на тях.

Пият прекалено много кафе: Още една зодия, която често злоупотребява с кофеина. Заради големите си амбиции, тези хора имат нужда от няколко пъти по-силна доза от ободряващата напитка, за да се придържат към препълнения си график.

Водолей

Любознателност: Това звучи по-скоро като качество, отколкото недостатък, но не и в случаите, в които желанието да знаеш какво се случва навсякъде по света е високо до степен на маниакалност.

Геймърство: Водолеите обожават да потъват в нови светове, особено ако са високотехнологични. Прекаленото висене пред компютъра обаче може да ги отдалечи твърде много от реалността.

Компютърна пристрастеност: Изобщо сърфирането в интернет под каквато и да е форма съставлява цялото ежедневие на един истински Водолей.

Пренебрежение към здравето си: Умът на Водолея е толкова зает с други по-важни неща, че грижата за здравето остава някъде назад в класацията им с приоритетите им в живота.

Разсеяност: Когато говорите с представител на зодия Водолей и по средата на разговора той ви зададе въпрос по коренно различна тема, не се сърдете. Той просто си е такъв, нищо лично.

водолей, жена, равнина, залез, засеяност

Риби

Бягане от реалността: Рибите имат богато въображение, в което често се потапят за по-дълго време от необходимото.

Бохемски стил на живот: Те живеят с идеята, че винаги имат пари в дебитната си карта, сякаш притежават неизчерпаем източник на средства. За съжаление в реалността нещата стоят по малко по-различен начин.

Неорганизираност: Ако нямаш желание да направиш нещо, винаги ще си намериш причина да го отлагаш във времето. Рибите знаят за какво говоря.

Любов към чашката: Няма нищо лошо в това да изпиеш 1-2 бири след работа. Но когато между 1 и 2 няма тиренце, положението става наистина притеснително.

Бягане от отговорност: Рибите не обичат да обещават каквото и да било, но дори и в редките случаи, когато го правят, не винаги държат на обещанията си.

Четете още: Зодиите, които не могат да се понасят

Още по темата

Коментари

1
  11 юли 2020 | 01:06 отговор
 

Всички "риби", които познавам, а те са доста, са скръндзи. Но са и много организирани, мразят изненадите.

 

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.