5 признака, че душата ви е стара

30 април 2018 | 07:02
24313
3
Снимка: Pixabay
3

Не са малко доказателствата, които потвърждават факта, че душата наистина се преражда. Подобни твърдения са заложени и в основата на много религии по света. Генетиката също загатва за феноменални прехвърляне на способности, усещания, спомени, умения и т.н. от миналото в настоящето. И все пак, дори и да не е роден в среда на интелектуалци или духовно извисени хора, човек може да се окаже притежател на изключително ценни качества и добродетели.

Според езотериците старата и опитна душа, преминала през много животи, може да се разпознае още от крехка възраст. Достатъчен е само един разговор с едно такова дете, за да доловите у него душата на мъдрец. Но ето и признаците, по които можем да установим, че срещу нас стои именно такъв човек:

Обичат уединението

Старите души често обичат да остават сами с мислите си, което не означава обаче, че са асоциални. Те посвещават немалка част от времето си на духовното си усъвършенстване. По природа са истински ценители на красивото. Обичат уединението с хубава книга в ръка, а удоволствието от съзерцанието на природна гледка или картина е същински възторг за душата им.

Притежават силно развита интуиция

Хората с опитни души са емоционални и дълбоко чувствителни личности, което ги прави и изключително добри психолози. Докато повечето хора развиват подобни качества с времето, те имат дарбата да усещат човека срещу себе си още при първата им среща с него. Преценката им за заобикалящите ги хора е винаги точна и безпогрешна. Това обаче не им пречи да ги приемат такива, каквито са.

Изпитват дълбока емпатия

Притежателите на стари и издигнати души умеят да долавят всяка емоция и да разбират чувствата на човека срещу себе си. Емпатите са хората със силно развито чувство на състрадание и съпреживяване както на страданията, така и на радостите. Те буквално „поглъщат” емоциите на другите хора, а в някои случаи са способни да усетят не само тяхната душевна, но и физическа болка. В действителност подобни дълбоки усещания могат да бъдат знак, че душата е преминала през много предишни прераждания, в резултат на което е стигнала до такова висше ниво на развитие, че е отключила в себе си способността да се слива с вътрешния свят на другите.Предчувствие

Известно още като „поглед в бъдещето”, това уникално усещане е свързано със способността на човек да предугажда до съвършенство събитията, които предстоят да се случат. Умение, което душата развива след многобройните си прераждания на земята. Предчувствието може да се преживее чрез видения, физически усещания и чувства, както и чрез сънища.

Интерес към духовните теми

Старите души се вълнуват изключително много от теми, свързани с Вселената, звездите и душата. Само душите с многобройни превъплъщения на земята осъзнават, че има нещо много по-голямо и неизмеримо от материалния свят около тях.

Четете още: Четирите знака, които могат дълго да таят обида

Още по темата

Коментари

3 Додо
  05 ноември 2022 | 14:27 отговор
 

Простака си остава простак

 
2 Sim Geum
  06 декември 2020 | 20:40 отговор
 

До Крум Усаински,Ти се подиграваш с тази статия, пишеш глупости и пълни простотии личи ти че не вярваш в тези неща, но поне не се подигравай не хейти

 
1 Крум Усаински-Крупник
  30 април 2018 | 14:06 отговор
 

Цървули!!!Шопара Асенчо е Будист и вярва в прераждането!!!Още като беше малко прасе забелязах че е по-различен от останалите и притежава изключителен интелект!!!Прасетата по природа са интелигентни,но малко хора знаят за това!!!Със сигурност притежава древна душа,която се е прераждала многократно около Коледа!!!Точно по тази причина не стана на пържоли и наденици,а го оставих да се развива духовно и стана лидер на свинското общество в моята ЕкоКочина!!!

 

Добави Коментар

Най-четени