Автор
Woman.bg

8 неща, които трябва да знаете за възпитанието на дете Овен

Астролозите ни уверяват, че тези деца са лидери по рождение. Затова трябва да подхождате към тях по съответния начин.

Овните царстват в зодиака от 21 март до 20 април. През този период се раждат наистина огнени деца – те са енергични, страстни, увличащи се и упорити като стихията си. Астролози са съставили особени препоръки за родителите на деца-Овни. Кой знае, може пък тези съвети да ви облекчат живота? Представяме ви осем неща, които трябва да знаете за малкия Овен.

1. Те обожават вниманието

Всички деца имат нужда от внимание, а малките Овни имат нужда от него незабавно. Търпението не е най-силната им черта, затова те ще съобщават за потребностите си шумно, взискателно и без грам притеснение. Ако детето все още не е в състояние да изрази разбираемо исканията си, то просто ще пищи, ще вика и ще негодува, докато не дойдете до него. Не се опитвайте да го оставите „да се накрещи“ – този вреден съвет в случая е супервреден.

2. Те са щедри

Да, вашето дете охотно ще споделя играчките си с другите деца на пясъчника. То не знае що е алчност. Проблемът е, че и от останалите ще очаква същата щедрост, а далеч не всички деца са толкова дащни. Така че ще трябва да му обясните какво е право на собственост. Освен това заради широката си душа Овните трудно се оправят с финанси. Добре ще е да обучите детето как да управлява парите си отрано, иначе те ще изтичат между пръстите му – то ще изхарчи всичките си джобни за бонбони и ще ги раздаде на съучениците си.



3. Те са любопитни и припряни

Децата-Овни винаги са позитивни и отворени за нови неща. Те често започват да пълзят, ходят и говорят по-рано от връстниците си и дори се раждат преди термина. Като лидери по рождение Овните обичат да поемат инициативата и да подбуждат другите за игри и бели. Така че бъдете готови вашият малък Овен редовно да се оказва в центъра на различни пакости. Овните са много енергични и неспокойни, храбри и смели. Постарайте се смелостта им да не се превърне в безразсъдство.

4. Те обичат похвалите

Овните просто не могат да живеят без комплименти и малки награди. Дори аплодисментите ще свършат работа. Впрочем, тази потребност от похвала може да ви бъде от полза. Разработете система от постижения и поощрения и малкият Овен ще има стимул да се държи прилично. Иначе могат да възникнат проблеми – децата-Овни са доста импулсивни и често действат, преди да помислят.



5. Те са неуморни

Ще бъдете заети с детето си денонощно. Игра, игра и отново игра – това е девизът му. Овните обожават да се състезават и често печелят. Има обаче и друга страна – сблъсквайки се с препятствие, когато нещо не се получава веднага, Овните лесно се предават. Под формата на детска игра ще е най-лесно да научите детето да преодолява проблемите по пътя към целта си. Впрочем, този процес може да бъде доста забавен. Овните са крале на драмата и всяка най-обикновена игра могат да превърнат в истински спектакъл. Освен това те буквално се нуждаят от спорт, защото трябва да изразходват някъде енергията си. Чудесно решение са танците – това занимание ще им помогне да развият координацията на движенията, която често затруднява Овните.

6. Те са избухливи, но бързо им минава

В емоционален план Овните са също толкова импулсивни, колкото и в поведенчески. Хубавото е, че изблиците им на гняв минават бързо, разтваряйки се в обичайната за този знак позитивна нагласа. Овните сякаш са създадени, за да се радват постоянно и да бъдат щастливи. Вие обаче ще трябва да се научите да се справяте с избухванията, резките промени в настроението и дори истериите на малкия Овен. Учете детето да контролира емоциите си. Овните са много праволинейни и в изблик на гняв могат да наговорят много необмислени неща.



7. Те са раними

Въпреки своята праволинейност, граничеща с цинизъм, Овните са много чувствителни и уязвими. Тези деца имат нуждата да бъдат обичани и приети такива, каквито са. Те трябва да могат да разчитат на безусловната ви любов. Децата-Овни ценят високо искреността и усещат безпогрешно фалша. За сметка на това отвръщат искрено на симпатията със симпатия.

8. Те имат свой собствен ритъм

Да, децата-Овни могат да проговорят преди другите, но в други сфери могат и леко да изостанат. Например, може да игнорират гърнето по-дълго от връстниците си. Не се тревожете излишно по този въпрос, оставете ги да съзреят спокойно за всички нужни промени. Впрочем, въпреки хиперактивността си, децата-Овни обичат да учат. Може да имат проблеми с поведението, но са достатъчно умни, за да се справят с всички изпитания в училище. Не се съмнявайте, че житейските уроци ще бъдат от полза за малкия Овен – той ще стане много искрена и цялостна личност и просто жизнерадостен човек.

Четете още: 21 тайни за характера на зодия Телец