Автор
Кристина Кирова

Ако 12-те зодии отидат заедно на море...

Моретата по момичешки винаги са забавни, особено когато сред дамите има богато разнообразие от зодии. Нека видим какво ще се случи, ако 12-те представителки на зодиака се възползват заедно от отпуската си.

Всички са пристигнали благополучно снощи след дълъг път и с нетърпение посрещат сутринта. Първа се събужда г-жа Овен, която е подготвила плажната си чанта още от предишната вечер. Малко е нервна, защото е единствената будна в 7 ч. и затова прави всичко възможно да събуди другите, движейки се шумно между стаите. Първата й жертва е г-жа Рак, която отваря очи, притеснена от трясъците. Мислейки, че вероятно е някой крадец, става рязко. След като разбира, че всичко е наред, прави кафе и закуска за всички, а г-жа Овен продължава да нервничи. Малко след като двете са готови за плаж, пристига г-жа Козирог. Тя също се е приготвила от предишната вечер и ако случайно някой си е забравил плажното масло, тя ще спаси положението, все пак носи 3. Проучила е кой е най-близкият плаж и колко минути е пътят до него, така че е време за кафе и закуска. Минава известно време, обстановката е леко нажежена...

Г-жа Телец се появява, току що станала, малко рошава и разбира се прегладняла. Все пак, за нея 8 часа неядене са равни на половин живот глад, нищо че бяха прекарани в сън.

Хапва, влиза да се къпе...

Ето я и г-жа Близнаци! Готова е за плаж и няма търпение да го изкрещи на целия свят. С ужас установява, че половината дами все още спят и се заема сериозно с въпроса. Първият потърпевш е г-жа Дева. Милата, тя дори не знае колко е мръсна кухнята, защото г-жа Рак предвидливо направи кафе и закуска за всички, но забрави да почисти. Става и започва да шета, а през това време се събуждат поредните две красавици – г-жа Стрелец и г-жа Скорпион. Ранният час пречи на духовитостта им и те се приготвят за плаж без много шум. Междувременно се събужда и г-жа Везни, леко изненада от факта, че е пропуснала алармата, която нагласи вчера. Взима бързо чантата, която между другото не е никак лека. Все пак, не знае коя от трите книги, които чете в момента, ще й бъде по-интересна на плажа, затова не рискува, а ги взима всичките.

Вече по-голямата част от дамите са готови за тръгване и решават, че сега е моментът да потеглят за плажа. Часът е 10 и няма смисъл да очакват г-жа Лъв и г-жа Риби да се появят скоро, а г-жа Водолей малко беше прекалила с чашките снощи.

9-те представителки на зодиака вече красят морските улици, въодушевени че най-накрая ще стигнат до бленувания плаж. Малко след като са тръгнали чуват познат глас да вика зад тях. Оказва се, че това е г-жа Водолей, която тича, за да не изпусне купона. Станала е точно, след като другите са затворили вратата.

Ето ги, пристигнаха. Известно време спорят къде точно да се позиционират, но успяват да намерят компромисно решение без жертви.

Малко след като са се настанили, г-жа Овен и г-жа Водолей влизат във водата. Не след дълго са поканени да играят на фризби с няколко симпатяги. Когато г-жа Близнаци забелязва това, се присъединява моментално. Даже вече си е набелязала кого да заговори.

Г-жа Телец се разполага удобно на шезлонг и бърза да разучи какво може да се похапне наоколо. Забелязала е, че по пътя за плажа има и фитнес, така че би могла да си позволи да се поглези с храната. Г-жа Стрелец, г-жа Рак и г-жа Козирог се запътват към бара за коктейли, а г-жа Везни вече се е зачела в една от книгите, които е понесла. Г-жа Скорпион се излежава блажено под слънцето, но когато чува, че г-жа Телец ще похапва, решава да се присъедини към нея.

Минали са почти 15 минути, откакто са пристигнали на плажа, а г-жа Дева все още почиства фасовете от пясъка, за да има къде да си сложи кърпата. Все пак, успява и идва и нейният ред да се разположи удобно.

Ето я! Самата тя! Лъвицата! Няма как да я сбъркаш, върви бавно и някак величествено, а очилата и бижутата й сякаш блестят. Известно време търси най-централното място, от което ще може да наблюдава всички и още по-важното – на което всички ще могат да я наблюдават. Малко се е забавила, защото й се счупил нокът и се е наложило да си направи маникюра наново.

Буквално минути по-късно пристига и г-жа Риби. Тя е по-спокойна от всякога, защото се е наспала и в главата й все още не са се появили житейски теми за размисъл. Без да му мисли много, много се настанява до г-жа Везни и прекъсва четенето й. Разбира се, следва дълга дискусия.



И така всички са на лице. Не след дълго г-жа Рак си тръгва от плажа, защото трябва да напазарува за по-късно, а ето как си прекарват останалите:

Г-жа Овен, Водолей и Близнаци довечера ще бъдат на среща, г-жа Телец и Скорпион са хапнали прилично и вече са готови за флирт. Г-жа Стрелец и Козирог са развеселени от коктейлите, г-жа Лъв е придобила завиден загар и е основен обект на ухажорите, а г-жа Везни и г-жа Риби все още спорят за смисъла на живота.

Четете още: Какви са жените, родени през август