Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Антуриум - цветето на Водолей

Листата му приличат на широко сърце и могат да бъдат бели, ярко червени и по-рядко розови. Вашата свекърва обича да чете любовни романи? Значи на нея не ѝ достигат положителни емоции в живота. Купете ѝ антуриум и тя ще започне повече време да прекарва с внука си. Това в кръга на шегата, но не е далеч от истината.

Антуриумът е жизнерадостно цвете и кара унилите хора с мрачни мисли да започнат да се усмихват. Подарено на хроничния мърморко на рождения му ден, цветето гарантира весело изкарване на празника и по-нататъшно терапевтично въздействие. Антуриумът ще стане добър приятел на всички, които страдат от честа смяна в настроенията. Силната енергетика на цветето въздейства още на плахи и неуверени в себе си хора. Помага им правилно да възприемат действителността, ясно да разбират ситуациите и укрепя увереността им. Избавя и от излишна скромност. Използва се за корекция на енергията и установяване на баланс между енергиите ин и ян.

Може да се сложи във всяка стая, където е топло, светло или полу-светло, но без преки слънчеви лъчи. Въпреки, че е топлолюбиво растение, по-добре да се държи далеч от радиаторите на парното отопление. Нуждае се от повишена влажност на въздуха и обича напръскване с вода. Да се полива редовно, но по-малко - лятото по три пъти в седмица, а зимата по един път. Обича дъждовна вода. От варовитата вода листата му може да пожълтеят.

Някои астролози определят Антуриума като цвете на Водолей. Цветята на този въздушен знак обичат звука на музиката и човешкия глас. Говорете на вашия Антуриум, споделете своите мечти или фантазии. Колкото по-необичаен е вашият разказ, толкова повече ще му хареса. Добре му се отразява екзотична музика и Ню ейдж. Добре би се чувствал, ако го сложите на шкаф, където стоят книги или сервизи. Ако предпочитате го сложите да виси. Изследвано е, че получава заряд от подобни места. Не определяйте време за обгрижването му. Правете го спонтанно. Като цвете на Уран, то обича неочакваните промени.