Автор
Десислава Недева

Астрологията разкрива бъдещето на коронавируса

Само ако не сте жители на планетата Земя, тогава сигурно няма да знаете какво е коронавирус. Интересът към него несъмнено е най-голямата социална ангажираност, която се случва в момента. Това, разбира се, не означава, че изходът ще е фатален и вероятно съществуват още десетки събития и случаи, застрашаващи благоденствието на хората, за които обаче медиите нищо не споменават.

Как обаче астрологията може да ни помогне да си обясним ситуацията с коронавируса?



В момента се случват доста интересни и значими събития на звездното небе. В знака Козирог се струпват все повече планети и е въпрос на време нещата да ескалират. Основният аспект, който считаме, че е „виновен“ за разпространението на този вирус, е съвпадът на Юпитер и Плутон в Козирог.

Плутон е отговорен за пандемиите, трансформациите и жизнения цикъл на живота и смъртта. Юпитер се свързва със социалните въпроси и има свойството да увеличава, разпространява и преекспонира всичко, до което се докосне. И двете планети имат усилващо влияние, а събрани в едно, нещата винаги излизат извън контрол. Съвпадът им се случва в знака Козирог, който символизира по-възрастните хора, така че на никой астролог не е чудно защо този вирус се разпространява и покосява основно застаряващото население на Земята.



Друг обект в астрологията, който се свързва с вирусите, това са Северният и Южният възел, които в момента сключват напрегнат аспект с астероида Хирон. Тази връзка засилва усещането за уязвимост и безпомощност у хората и в същото време показва, че случващото се е кармичен урок, който ни заставя да приемем липсата ни на превъзходство пред разрастващата се пандемия.

Какви са астрологичните прогнози за бъдещото разпространение на коронавируса?

На 18-ти март, 2020 г., във владенията на Козирог ще пребивават цели 6 планети, 5 от които са в много тесен съвпад с орбис до 8 градуса. Периодът между 18-ти и 23-ти март, когато Марс и Плутон ще си взаимодействат най-силно, се очаква разпространението на болестта да достигне своя пик. На 21-ви март Сатурн навлиза в знака Водолей и може да доведе до по-сериозни ограничения в движението на хора и организирането на масови мероприятия от разнороден характер.



Точният съвпад на Марс със Сатурн ще се случи в нулевия градус на знака Водолей точно на 1-ви април, което се оказва важна дата в еволюцията на коронавируса, тъй като в същия градус ще попаднат планетите Юпитер и Сатурн през декември тази година. Самият факт, че се напускат пределите на владение на Козирога, дава глътка свеж въздух и надежда за сваляне на напрежението и намаляване темповете на разпространение на болестта.

Юпитер и Плутон ще бъдат в тясна прегръдка чак до ноември, 2020 г., затова нека не се радваме прибързано до тогава. Освен това, заради фазите на ретроградие, в които Сатурн ще попадне през годината, той ще лавира между знаците Козирог и Водолей чак до декември, когато окончателно ще се настани в покоите на Водолея.

Знакът Водолей управлява големите групи от хора, процесите на глобализация и функционирането на обществото като едно цяло, заедно с прилежащите глобални тенденции, които формират бъдещето на човечеството. Той също така се свързва с виртуалните средства за масова комуникация, интернет пространството и фондовата борса. Всички теми, по които функционира Водолеят, ще бъдат засегнати икономически от коронавируса, дори и след края на неговото разпространение.



Обществото ни като цяло ще претърпи необратима трансформация.

Както казахме в началото, основният „виновник“ за пандемията е съвпадът на Юпитер с Плутон. Нека разгледаме този аспект малко по-подробно. Най-важното, което трябва да се отбележи в случая е, че Юпитер е най-големият добротворец сред планетите в Слънчевата система. Той е обещание, че колкото и уплашени да сме в момента, накрая ще излезе нещо хубаво от цялата работа. Какво можем да кажем за Плутон? „Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който най-добре се адаптира към промените.“ Това са думи на Чарлз Дарвин, но ако Плутон можеше да говори, може би би изрекъл същите слова. Висшата цел на най-отдалечената от Слънцето планета е да ни направи по-гъвкави и адаптивни, за да увеличи шансовете ни за оцеляване като вид. И всички трябва да бъдем отговорни за случващото се на Земята в момента.

Дали не се намираме в прекалено голям застой? Или сме станали твърде самодоволни? Плутон е там, за да ни припомня, че животът постоянно се променя и по-добре да научим този житейски урок веднъж завинаги, за да не се налага да се сблъскваме с проблеми от рода на коронавируса и в бъдеще.

А може би имаме нужда от почивка – да не работим толкова много, да не бъдем такива консуматори, да прекарваме повече време у дома със семействата си, да се уединяваме, за да опознаем повече себе си и за какво наистина копнеят душите ни? Единствено в моментите, когато не правим абсолютно нищо, ние разбираме съществените и значими неща за живота.



„Да живееш в интересни времена е проклятие“ гласи древна китайска поговорка, но надали хората тогава са вярвали, че ще бъде толкова актуална години напред в бъдещето.

Четете още: Меркурий вече не е ретрограден. Какво да очакваме?