Автор
Десислава Недева

Асцендентът определя характера ви, а не вашата зодия. Разберете защо

Независимо дали сте любител астролог или просто имате навика да си четете хороскопа в нашия сайт, има толкова много неща за астрологията, за които дори и не подозирате. Като например, че Меркурий всъщност никога не се движи ретроградно. Изненадани сте, нали?

Опитахме се да селектираме 10 интересни факта, които ще ви изумят и ще внесат голяма доза яснота за принципа на действие на тази мистична доктрина.

1. За да се изготви адекватен и достоверен хороскоп, е необходимо да се знае точният час на раждане на натива (човека) до минута.

Независимо дали сами въвеждате данните си в онлайн калкулатор за генериране на натална карта или възнамерявате да използвате услугите на професионален астролог, ще трябва много щателна проверка на часа ви на раждане. Отидете до общината на родното си място, за да изровят от архивите тази информация или се пригответе за допълнителната услуга - „ректификация“ на час, която може да отнеме доста време.



2. Вие сте много повече от вашата зодия.

Всъщност вашата зодия е позицията на Слънцето в деня и часа, в който сте се родили. Астрологията обаче използва още 9 небесни тела и те не се намират всички в зодиакалното съзвездие на вашето Слънце. Така например Луната ви може да е в Дева, Плутон в Овен и т.н. Отделно има определени точки в наталната карта, които подчертават влиянието на определен знак и той може да не съвпада с вашата зодия. Всичко това се определя от часа ви на раждане.

3. Всъщност Асцендентът определя характера ви, а не вашата зодия.

Първото нещо, което човек вижда във вас, когато се запознаете, е вашия Асцендент. Той се проявява в ежедневните ви контакти и хората ви възприемат повече като него, отколкото като зодията ви. Той се определя от часа на раждане.

4. Вашата зодия задава пътя на живота ви.

Тя е индикатор за това какво задвижва духа и егото ви. Каква е целта на вашия живот – това ще го каже вашата зодия и аспектите, които сключва Слънцето с останалите планети в деня и часа, в който сте се родили. Например хора със Слънце в Телец ще се стремят да изградят свой собствен свят, в който материалните неща ще заемат приоритетно място.

5. Знакът на Луната разкрива емоциите ви.

Дали сте твърд като скала или се разплаквате на всяка тъжна сцена от драматичен филм, зависи от разположението на вашата Луна. Например хората, които имат Луна в Риби, са изключително емпатични и усещат настроението на хората, с които общуват, докато тези в Козирог изглеждат по-хладнокръвни, но всъщност са склонни към депресивни мисли.



6. Повечето хора притежават характеристики и от 12-те зодиакални знака.

Точно това винаги ме е карало да бъда доста скептична относно астрологията и нейната достоверност. Четеш характеристиките на всички зодиакални знаци и откриваш по нещичко от всяка за себе си. Истината е, че реално е точно така. Човек притежава качества от всяка от 12-те зодии, просто при някои една от тях е по-силно подчертана. В такива случаи казваме, че човек е „типичен Стрелец“ или „типична Дева“.

7. Меркурий всъщност никога не се движи ретроградно.

Ако имате астрономическо хоби и обичате да наблюдавате нощното небе, действително ще забележите, че Меркурий се движи в обратна посока спрямо останалите звездни тела. Истината е, че той просто забавя своето движение, но от положението, в което се намираме тук на Земята, изглежда така, сякаш е ретрограден.

8. Освен Меркурий, останалите планети от Слънчевата система също изглеждат така, сякаш са ретроградни.

Социалните мрежи и изобщо цялото интернет пространство ни залива с информация за ретроградната фаза на Меркурий и никой не обръща внимание на ретроградния Юпитер или ретроградния Плутон, който всъщност има огромно влияние върху поведението на хората на Земята.



9. Зодията, която най-често се среща сред известните личности, е Стрелец.

Вярвате в зодии или не, истината е, че според статистическите данни хората, родени между 22 ноември и 21 декември, представляват по-голямата част от световния шоубизнес. Телецът пък е сред знаците, за които е най-малко вероятно да станат публични личности.

10. Съвместимостта по зодии е мит.

Ако още на първа среща питате един мъж каква зодия е, вие определено си губите времето. Няма никакви емпирични доказателства, че хората от зодия Лъв, например, ще имат щастлив и безоблачен брак с представители на зодия Овен. Успехът на една връзка е изграден изцяло върху нивото на осъзнатост и еволюцията на човешката душа.

Четете още: Тези 5 зодии обичат силно, но не показват чувствата си. Вижте кои са те