Автор
Антония Дамянова

Бразилски хороскоп: Кои древни духове ви покровителстват и как да засилите защитата им

Древният бразилски хороскоп на Ориша е един от най-малко древните в света и въпреки това много съвременни латиноамериканци все още го използват.

Оришите в Бразилия се наричат онези духове, които покровителстват хората. Те са нещо като древни супергерои, които изпълняват желания. Смята се, че ако се сприятелите с Оришами, можете да подобрите здравето, финансовото си състояние и да привлечете любов.

Своя бразилски покровител пък може да откриете по датата на раждане:

22 декември - 20 януари - Ориша Агаю

Ориша Агаю е духът на пустините и реките, покровител на силата на земните недра.

Хората, родени под неговия знак, са много темпераментни, избухливи, способни да се отдадат на работата със страст, лесно преодоляват трудностите. Ако сте родени под покровителството на Агаю, вие ще имате успех в кариерата си, можете да ръководите голям брой хора, да ги вдъхновявате и напътствате. Ще имате късмет, когато пътувате, ще преодолявате всякакви трудности в живота без загуба.

Как да успокоите Ориша Агаю, за да засилите закрилата му:

Яжте повече яйца, сирене, морски дарове. Носете по-често червени и бели дрехи – това са любимите цветове на Агаю.

21 януари - 19 февруари - Ориша Ошоши

Този древен дух помага на човек да взима правилни решения и верни житейски избори. Той вдъхва оптимизъм на родените под неговия знак и им помага да се усъвършенстват. Ошоси е духът на горите, градините и овощните градини, той носи изобилие и плодородие. Към него често се обръщат жените, които искат деца.

Този дух носи на хората успех и материално благополучие. Хората, живеещи под закрилата на Ошоси, са много креативни, плодотворни, талантливи и оптимистични. Обикновено имат много деца, животни, пеят и рисуват добре. Ошоси дарява човек със способността да постига всяка цел и да намира любовта.

Как да успокоите Ориша Ошоши, за да засилите закрилата му:

За да успокоите Ориша Ошоши, яжте банани, круши, грозде и носете жълти и лилави дрехи.



20 февруари - 21 март - Ориша Инле


Този древен дух носи здраве и изцеление от всяка болест. Различава се от другите Ориши по това, че няма пол. Ако сте родени под знака на Инле, със сигурност ще имате късмет в медицината, включително традиционната медицина, можете също да постигнете успех в лечението с думи – психология и коучинг. Хората, живеещи под закрилата на

Ориша Инле, най-често обичат лукса, отличават се с чистота и готовност да помогнат на всеки, който се нуждае.

Как да успокоите Инле, за да засилите закрилата му:

Препоръчително е да пиете билков чай възможно най-често, да ядете риба и портокали. Като талисман можете да носите гривна със зелени мъниста, както и малък корал в джоба си.

22 март - 20 април - Ориша Огун

Този Ориша отговаря за справедливостта, спокойствието и психическото здраве, поради което хората, живеещи под неговата защита, се отличават с баланс и мъдрост.

Огун е духът на металите и минералите, той е изключително почитан не само в Бразилия, но и в Африка. В нигерийските съдилища например се кълнат в негова чест не върху Библия, а върху парче метал.

Хората, живеещи под закрилата на Огун, имат добър апетит и силно тяло. Те също така са склонни да притежават невероятна интелигентност и креативност!

Как да успокоите Огун, за да засилите закрилата му:

Полезно е да ядете банани или печени ябълки с канела, а също и да имате аквариум у дома с морски камъчета на дъното. Като талисман се препоръчва да носите висулка под формата на риба около врата.

21 април - 21 май - Ориша око

Това древно божество е известно като духа на справедливостта и несгодите. Неговото мото е: винаги ще бъдете възнаградени за вашата упорита работа!

Хората, родени под закрилата на Окото, имат мощна интуиция. И винаги постигат целите си благодарение на упорит труд, постоянство и воля. Те също обичат тишината и спокойствието.

Окото помага за разрешаване на спорове и объркващи ситуации между хората, помага и на тези, които отдавна мечтаят да имат потомство. Той също така дарява с добро здраве, стабилен живот, успех в бизнеса, плодородие.

Как да успокоите Окото, за да засилите закрилата му:

Препоръчително е да ядете картофи, цвекло, моркови и царевица и да носите дрехи в розови и сини цветове.

22 май - 21 юни – Ориша Елегуа

Тази Ориша се смята за най-важната в бразилската религия. Елегуа е духът на кръстопътищата, пътищата и забавленията. Помага да отворите и проправите нови пътища в живота, да направите правилния избор и в същото време да се забавлявате. Елегуа често е представян като човек, в който живее душата на дете.

Хората, живеещи под закрилата на Елегуа, често са успешни в бизнеса, търговията, пътуванията и развлеченията, изучаването на езици, писането. Като правило те са много умни, общителни, красноречиви, лесно се адаптират към всякакви условия на живот и обичат приключенията.

Как да успокоите Елегуа, за да засилите закрилата му:

Яжте по-често телешки език, кедрови ядки, боб, грах, люти чушки. Като талисман носете стъклени топчета или малки миди в джоба си.

22 юни - 23 юли - Ориша Ошун

Бразилската богиня на име Ошун отдавна се смята за богинята на любовта, красотата, сексуалността, дипломацията и щастието. Тя е покровителка на чувствените удоволствия.

Хората, живеещи под закрилата на Ошун, се считат за въплъщение на благодат и кокетство, като правило те са отлични родители, имат добро чувство за хумор и щедрост. Тези хора винаги са в страхотно настроение, обичат да се наслаждават на живота и лесно правят пари.

Ошун често е призоваван да се справя с проблеми, свързани с романтични връзки и финанси. Наричат го още символ на плодородиета, майчинството, просперитета, безусловната любов.

Как да успокоите Ошун, за да засилите закрилата му:

Препоръчително е да ядете по-често грозде, тиква, сладкиши и да пиете чай от лайка. Носете по-често дрехи с жълти цвят.

24 юли - 23 август - Ориша Шанго

Този Ориша е един от най-почитаните и мощни бразилски духове. Към него хората се обръщат за власт и влияние. Шанго е покровител на държавни глави, съдии, лидери и реформатори. Тази Ориша дава големи възможности на тези, които се занимават с наука, изследвания и управляват компании. Символизира благородството, решителността, волята, честността, гордостта и независимостта.

Казват, че в родените под знака Шанго живеят духовете на древноегипетски лечители, ориенталски магьосници, древни инки и римски учени. Те са привлекателни на външен вид и с богат вътрешен свят, те са интересни събеседници, мъдри, начетени, учтиви, добри организатори.

Как да успокоите Шанго, за да засилите закрилата му:

Препоръчително е да се ядат банани, грозде и кашу. Дрехите е желателно да бъдат с червени и черни цветове.

24 август - 23 септември - Ориша Йеманджа

Тази богиня е една от любимите на древната бразилска религия. Йеманджа е щедрата господарка на живота и богатството, пазителката на енергията на морето, която може да успокоява бурите и да ги създава. Този Ориша често се призовава да помогне за решаването на проблемите на жените, да получи светска мъдрост, да увеличи заплатите.

Хората, родени под покровителството на Йеманджи, обичат природата и животните, приятелски настроени са към другите, трудолюбиви са и дори могат да правят няколко неща едновременно.

Как да успокоите Йеманджа, за да засилите закрилата му:

Необходимо е да хвърлите бели цветя в реката или морето и да поискате защита. Именно този ритуал изпълняват всички бразилци в новогодишната нощ – обличат бели дрехи и отиват на плажа, за да разговарят с богинята на моретата.

24 септември - 23 октомври - Ориша Оббатала

Този бразилски дух е символ на чистота, хармония, етика, справедливост, той внася яснота и разбиране в живота.

На родените под неговото покровителство Оббатала носи добро здраве, щастие, мир и късмет. Обикновено тези хора са много общителни, умеят да работят в екип, напредват в междуличностните отношения, нежни, изискани, влюбени в изкуството, надарени с таланти.

Всичко, което имат в живота, често се постига чрез успешни контакти с другите. Хората на Оббатала са много дружелюбни, флиртуващи, те са добри посредници, миротворци и винаги са готови да се възхищават на другите. Те се изразяват добре чрез писане, фотография или музика. Радват се и на възхищението от другите.

Как да успокоите Ориша Оббатала, за да засилите закрилата му:

Яжте по-често ориз, яйца и нарове. Като талисман, имайте камбана с приятен звук у дома и звънете по-често.

24 октомври - 22 ноември - Ориша Орул

Този Ориша е истински Оракул, той разкрива тайните на миналото и бъдещето, лекува от всички проблеми. Хората, родени под покровителството на Орул, обикновено са много спокойни, мъдри, щедри и се открояват от тълпата. По същество те са духовни водачи за околните, надарени с особена интуиция и качества на миротворци. През целия си живот те постигат голямо самоусъвършенстване и обичат да се отдават на духовни практики.

Имат аналитичен, проницателен ум и се считат за отлични любовници. Понякога техният магнетизъм, загадъчност и чар карат хората буквално да падат в краката им.
Как да успокоите Орула, за да засилите закрилата му

Печете по-често пайове у дома, носете стрък сушен босилек в портфейла си и използвайте броеница.

23 ноември - 21 декември – Ориша Бабалу Ая

Този Ориша е покровител на всички немощни, слаби и болни, един от най-почитаните в Бразилия. Той е символ на изцеление, избавление от страдание и намиране на мир. Духът на изцелението се смята за покровител и закрилник на всички, които са се сблъскали с ХИВ, СПИН, грип, едра шарка и други тежки заболявания.

Хората, родени под знака на тази Ориша, обикновено имат абстрактно мислене, почитат традициите и пестят пари. Често се стремят да помагат на хората, стават лекари, учени, духовни учители или покровители на изкуствата.

Бабалу Ая също е покровител на пътниците, мигрантите и служителите. Освен физическо здраве той дарява своите поданици с богатство и успех във всяко начинание.

Как да успокоите Бабалу Ая, за да засилите закрилата му:

Носете тъмносини дрехи и черупки от каури (морски охлюви и мекотели) в джоба си. Черупката от каури се използва като символ на плодородие, поскъпване, като валута, религиозен ритуален предмет, магически амулет, което е потвърдено и в историческите документи на много други древни цивилизации по целия свят.

Четете още: Коя е идеалната ти половинка според тибетския хороскоп?