Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Деви, срещате любовта през декември

Лъв – Слънцето в Стрелец ви носи положителна и жизненоважна енергия, благодарение на която ще се чувствате хармонични и готови да приведете живота си в перфектен баланс, започвайки от любовта и преминавайки към другите аспекти. Мощната енергия, присъща на представителите на вашия зодиакален знак, ще ви помогне лесно да се справите с всички работни проблеми. Ще можете да постигнете нови хоризонти. Успех във финансовите операции.

Може би ще имате възможност да инвестирате средства в печеливш проект или да купите важни стоки със значителна отстъпка. Здравето ви ще бъде като цяло стабилно. Ще имате добра съпротивителна сила срещу болести. Намирайте повече време да се отпускате и да релаксирате. Бъдете умерени в храненето и пиенето, защото слабото ви място ще бъде чувствителен стомах и храносмилателния тракт. Опитайте се да не прекалявате в нищо. Избягвайте да стоите дълго на влажни места.

Вашият хранителен режим трябва да бъде умерен през този месец. Използвайте най-вече лесно смилаеми храни. Избягвайте ястия на скара, бързо хранене, пържено и много мазнини. Голямото количество кафе, алкохолни напитки и сладкиши могат също да повлияят негативно върху храносмилането ви. Добре е да консумирате повече приготвени зеленчуци, пуешко и пилешко месо, риба, пресни и сушени плодове, както и тиквени семки.

Бъдете внимателни, когато вземате решения за любовния си живот, не само, защото е ретрограден Меркурий до 7 декември. Но и защото Венера също не е на ваша страна. Ще имате променливо настроение. Цветята може да прецъфтят за вас и да срещнете само тръни. Важно е да се съсредоточите върху положителните аспекти на любовта, да откриете че любовта е в дребните неща, да прегърнете без причина партньора си и да кажете едно „Обичам те”.

Тези, които са още сами, скоро могат да срещнат някого, с когото ще им бъде хубаво и приятно.

Дева – Кариерата и амбициите за бъдещето няма да бъдат на фокус през декември. Ще бъдете по-щастливи да наблюдавате успехите си от миналото, отколкото да правите планове за бъдещето. Социалният аспект на живота ви става все по-важен. Ще сте доста емоционални през целия месец.

Опозицията на Венера и Уран още първите дни ще засегне във вашия хороскоп сектора на парите. Вероятно ще имате много разходи, повечето неочаквани и това може да наруши плановете ви. Вашето здравословно състояние ще бъде добро. Различни вируси, настинки и сезонни заболявания ще бъдат лесно преодолени от вас. Може да имате малко проблеми с костите, особено като реакция на резките промени във времето. Избягвайте да полагате много физически усилия и почивайте повече. В последният месец на годината, изчистете дома си от отрицателна енергия и натрупани боклуци, за да освободите място за новото, което ще дойде.

Вашата диета трябва да съдържа богати на фибри храни за по-лесно храносмилане. В менюто ви можете да присъства леща, грах, боб и ориз. Месо и месни продукти да се консумират умерено, както и млечни продукти. Като плодове - сухи сливи и смокини, както и пресни ябълки и банани, портокали. Намалете приема на захар.

През първата десетдневка на месеца ще имате възможност да разрешите недоразуменията в личните отношения. Това ще изисква повече търпение от вас и ще трябва да бъдете внимателни и за всичко, което казвате. И двамата ще имате остър език и поради това бихте могли още повече да усложните ситуацията, ако не внимавате. През втората половина на декември тригонът на Венера с Нептун ще донесе хармонични и романтични моменти с любимия човек. Ще постигнете по-голяма близост помежду си. Внимавайте с романтични флиртове на работното място!

Тези, които са свободни, ще имат шанс да срещнат човек, към когото ще изпитат магнетично привличане.

Везни –Нещата се движат със задоволително темпо и това ви харесва. Съсредоточете се върху това, което ви прави щастливи. На 1 декември вашата управителка Венера ще направи опозиция с Уран в сектора на публичността и партньорството. Това ще доведе до неочаквани разногласия и е възможно да се прекрати сътрудничеството с бизнес партньор. Причината са разногласия, които не са били уредени във времето. В случай на прекратяване на партньорството е по-вероятно да се окажете на загуба. Сътрудничеството може да ви помогне да постигнете успех. Обърнете повече внимание на неизпълнените си задължения. През първата десетдневка нараства вероятността от конфликти и напрегнати отношения с вашите колеги и началници. През третата десетдневка на месеца положението се стабилизира и ще преодолеете конфликтните ситуации, ще вземате приемливи решения.

Вашето здравословно състояние ще бъде нестабилно и променливо през декември. В сектора на здравето във вашия хороскоп Марс и Нептун ще бъдат в съвпад, докато Слънцето ще направи квадратура към двете планети. Това ще доведе до намаляване на имунитета и ще ви направи лесно податливи към вирусни и бактериални инфекции. Ще ви е нужна повече почивка и избягване на стреса.

Би било желателно да обърнете специално внимание на вашата диета. Леките храни, които съдържат много витамини, са много важни през декември. Увеличете приема на магнезий, калций и витамини С и В. Препоръчват ви се ястия от варени и пресни зеленчуци. Яжте плодове, сирена и месо умерено. Намалете консумацията на алкохолни напитки и консерви.

Слънцето в Стрелец ще ви дари с много положителна енергия, която ще ви помогне да поддържате любовта си на ниво и да се чувствате добре. Емоционалната хармония ще бъде по-важна. Семейните грижи ще доминират над професионалния растеж. След 22 декември може да се появят малки недоразумения. Сатурн ще ви учи през този месец на търпение. Духовността ще бъде важна в любовните взаимоотношения. Свободните индивиди ще имат много възможности да влязат в романтични взаимоотношения, стига да поискат.

Скорпион – През първата десетдневка на декември ще бъдете по-напрегнати от обичайното и може да има неочаквани трудности и разногласия с колегите на работа. Бъдете внимателни, защото лесно можете да станете жертва на някакви интриги и машинации, които ще позволят на някой да се възползва за ваша сметка. Успехи очакват тези, които се занимават и работят в сферата на творческия и развлекателния бизнес.

Началото на декември ще доведе до намаляване на имунитета, както и до някои смущения, които могат да бъдат причинени от камъни или песъчинки на бъбречните или пикочни пътища. Подобрение ще настъпи през третата десетдневка на месеца.

През декември отделете повече внимание на здравословното и умерено хранене. Избягвайте прекалено пикантни храни, бързо хранене, ястия на скара, тестени изделия, както и храни, които съдържат по-висок процент мазнини. Варени зеленчуци, пилешко месо, риба, супи от зеленчуци можете да ползвате в менюто си всеки ден. Пийте повече чайове, кефир и портокалов сок.

Опозицията на Венера с Уран още в самото начало на месеца, ще ви донесе неочаквани разногласия с партньора ви. Може да се разкрият някои тайни действия и лъжи. Ако имате паралелна връзка, тя лесно може сега да излезе наяве и да ви донесе големи проблеми с любимия човек, дори да се стигне до разпадане на връзката. Избягвайте кавгите. През втората половина на декември ще имате възможност да преодолеете разногласията и да постигнете компромис или да стигнете до съгласие с партньора си.

Секстилът на Венера със Сатурн ще донесе повече стабилност във вашата връзка, а тригонът на Венера с Нептун ще ви подари романтични моменти.

Свободните представители на знака нека да са по-предпазливи при избора на своите романтични партньори до 21-во число.